OmegA: Ο μεγαλύτερος πύραυλος της Orbital ATK προορίζεται για εκτοξεύσεις για την USAF

OmegA: Ο μεγαλύτερος πύραυλος της Orbital ATK προορίζεται για εκτοξεύσεις για την USAF

REUTERS/KCNA

Φωτογραφία αρχείου.

Λεπτομέρειες σχετικά με τον νέο της πύραυλο, OmegA- τον μεγαλύτερό της μέχρι τώρα- ο οποίος προορίζεται για χρήση από το πρόγραμμα EEVLV (Evolved, Expandable Launch Vehicle) για την αμερικανική πολεμική αεροπορία (USAF) αποκάλυψε η Orbital ATK, στο πλαίσιο του Space Symposium στο Colorado Springs.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες στρατηγικές της επενδύσεις και θα παρέχει υπηρεσίες μεσαίων/ βαρέων εκτοξεύσεων για το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, την κυβέρνηση αλλά και πελάτες του ιδιωτικού τομέα εντός τριών ετών.

Αναφερόμενη στο όνομα του πυραύλου, η εταιρεία υπογραμμίζει πως είναι εμπνευσμένο τόσο από την καινοτομία που τον χαρακτηρίζει (το «Άλφα» και το «Ωμέγα»), όσο και από το Ωμέγα του Κενταύρου.

«Με την εισαγωγή του OmegA, η Orbital ATK είναι η μόνη εταιρεία που έχει επιχειρησιακούς πυραύλους που κυμαίνονται από αναχαιτιστές και στόχους σε μικρής κατηγορίας (Pegasus, Minotaur), μεσαίας κατηγορίας (Antares) και τώρα μεγάλης» τονίζει η Orbital ATK.

O OmegA είναι ένας πύραυλος τριών επιπέδων που ενισχύεται με μέχρι έξι συνδεόμενα boosters. Είναι ικανός να εκτοξεύει και πυραύλους που κατασκευάζονται από την ίδια την εταιρεία, η οποία τονίζει πως είναι «πλήρως αμερικανικός». Θα επιχειρεί από εγκαταστάσεις στην ανατολική και τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, και η Orbital ATK υπογραμμίζει πως έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με άλλα προγράμματα, οπότε είναι οικονομικός για την αμερικανική πολεμική αεροπορία, εξοικονομώντας περίπου 600 εκατ. δολάρια σε άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες σε διάστημα 10 ετών.

Ο πύραυλος μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστός ως Next Generation Launch Vehicle, και θα έχει να ανταγωνιστεί τους αντίστοιχους πυραύλους άλλων εταιρειών (μεταξύ των οποίων η United Launch Alliance και η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος της Amazon) για συμβόλαια στρατιωτικών εκτοξεύσεων στο πλαίσιο της Launch Services Agreement της USAF.


Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *