Άγαλμα του Βούδα έκρυβε μέσα μούμια μοναχού 1.000 ετών! Το σοκ των ερευνητών και η βουδιστική θεωρία ότι δεν είναι νεκρός, αλλά σε προχωρημένο στάδιο διαλογισμού!

49Μπροστά σε ένα πρωτοφανές εύρημα βρέθηκαν οι επιστήμονες την ώρα που εξέταζαν ένα άγαλμα του Βούδα. Μέσα στο γλυπτό βρήκαν τα υπολείμματα ενός μουμιοποιημένου μοναχού. Ήταν κλεισμένος εκεί από τον 11ο ή 12ο αιώνα! Ο Erik Bruijn, εμπειρογνώμονας της θρησκείας του Βουδισμού και επικεφαλής της ομάδας που εξέτασε την μούμια, αποφάνθηκε πως τα υπολείμματα ανήκουν σε έναν βουδιστή δάσκαλο Liuquan, ο οποίος ανήκε στην Κινεζική Σχολή Διαλογισμού.

Οι ερευνητές γνώριζαν ότι υπήρχαν μέσα στο άγαλμα λείψανα που χρονολογούνται από τον 11ο ή 12ο αιώνα, αλλά μετά την αξονική τομογραφία ανακάλυψαν ότι το σύνολο των οργάνων του μοναχού είχαν αφαιρεθεί.

Η αξονική τομογραφία και ενδοσκόπηση διεξήχθησαν από το μουσείο «Drents» στο ιατρικό κέντρο «Meander» στην Ολλανδία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού «Colossal» η ερευνητική ομάδα γνώριζε την ύπαρξη της μούμιας στο εσωτερικό του αγάλματος, αλλά αυτό που αγνοούσαν ήταν ότι τα όργανα του μοναχού είχαν αφαιρεθεί.

Πολλοί Βουδιστές πιστεύουν ότι οι μούμιες μοναχών -όπως αυτή- δεν είναι πραγματικά νεκροί, αλλά θεωρούν ότι βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο διαλογισμού. Πρόσφατα και ένας άλλος μουμιοποιημένος μοναχός βρέθηκε στη Μογγολία.

Μέσα στο άγαλμα βρέθηκαν μαζί με τον μοναχό και ρολά από περισσεύματα χαρτιού σε κινεζική γραφή. Μετά τη σάρωση, η μούμια μεταφέρθηκε στη Βουδαπέστη όπου θα εκτεθεί στο Ουγγρικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έως τον Μάιο του 2015.

Αν και οι ερευνητές εξακολουθούν να εξετάζουν τα ευρήματα από το άγαλμα, η μούμια μεταφέρθηκε στο Ουγγρικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Βουδαπέστη, όπου θα εκτίθεται μέχρι τον Μάιο του 2015.

mixanitouxronou.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *