Άγριο κράξιμο στον Ερντογάν: “Δώσε πίσω την Αγιά Σοφιά και…”

Prime Minister Recep Tayyip Erdogan of Turkey makes a statement at his press closing press conference as the G20 Summit Toronto, Sunday, June 27, 2010 (AP Photo/Gerry Broome)

Η Τουρκάλα κοινωνιολόγος, Leyla İpekçi με άρθρο της…
στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak, προτείνει χάριν της ειρήνης που τελευταία απειλείται έντονα στην ευρύτερη περιοχή, να παραχωρήσει η Τουρκία την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης στην ορθόδοξη τελετουργία!

Επισημαίνει ταυτόχρονα την τελευταία μεγάλη κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας που απειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή την ευρύτερη περιοχή και προτρέπει το ίδιο το κυβερνητικό κόμμα και τον Ρ.Τ. Ερντογάν να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του, που θα εξομαλύνουν την κατάσταση και θα αναστείλουν τους ανέμους του πολέμου που φυσούν έντονα πάνω από όλη την Τουρκία.

Σαν ένα πρώτο και σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως υποστηρίζει η Leyla İpekçi, θα είναι να δοθεί η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης, αυτό το μεγάλο όπως αναφέρει και η ίδια σύμβολο των Βυζαντινών και της Ελληνορθόδοξης χριστιανοσύνης, να αποδοθεί ξανά σε ορθόδοξη θρησκευτική τελετουργία. Ένα γεγονός που σίγουρα θα επηρεάσει θετικά την κατάσταση υπέρ της ειρήνης που τόσο απειλείται τελευταία.

Μάλιστα επισήμανε ότι όπως οι άλλες δυο Αγίες Σοφίες της Τραπεζούντιας και της Νίκαιας αποδόθηκαν στο Ισλάμ, έτσι και η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης που σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο θα μπορούσε να αποδοθεί στην Ορθοδοξία.

Με αυτή την γενναιόδωρη χειρονομία, όπως ισχυρίζεται η Τουρκάλα αρθρογράφος, θα καταδειχτεί στον κόσμο ότι η Τουρκία σέβεται τις άλλες θρησκείες και έτσι θα κερδίσει μεγάλη εκτίμηση που θα συμβάλλει στην εξομάλυνση των σχέσεων της με την Ρωσία και όχι μόνο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *