Άκρως εντυπωσιακό και πρωτότυπο: Αυτό το σπίτι μπορεί να διπλωθεί και να ξεδιπλωθεί μέσα σε 10 λεπτά! (Video)

Σπίτια τα οποία μπορούν να μεταφερθούν παντού, δεν έχουν θεμέλια, ανοίγουν με το πάτημα ενός κουμπιού, είναι έτοιμα προς χρήση, συνδέονται με άλλες κατασκευές και είναι εύκολα στη χρήση κατάφερε να δημιουργήσει μια βρετανική εταιρεία με τη βοήθεια της μηχανικής.

Το uBox, το πτυσσόμενο σπίτι που έχει δημιουργήσει η εταιρεία Ten Fold Engineering διπλώνει και ξεδιπλώνει μόνο του, μέσα σε 10 λεπτά και είναι έτοιμο προς χρήση!

Ο 58χρονος δημιουργός της κατασκευής David Martyn, δηλώνει ότι τα πτυσσόμενα σπίτια δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν είτε ως εστίες, είτε ως εργασιακοί χώροι, είτε ως καταστήματα, είτε ως ό,τι φανταστεί ο ενδιαφερόμενος, σε όποιο σημείο το θέλει.

Καναπέδες, κρεβάτια και καρέκλες μπορούν να αποθηκευτούν στους χώρους που υπάρχουν και ολόκληρη η μονάδα να «διπλωθεί» και να φορτωθεί σε φορτηγό χωρίς να απαιτούνται ειδικά εργαλεία για αυτό.

Ο David Martyn μαζί με τους τέσσερις μηχανικούς του χρειάστηκαν επτά χρόνια και ξόδεψαν τέσσερα εκατομμύρια λίρες προκειμένου να εξελίξουν και να πατεντάρουν τον σχεδιασμό. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτή η σχεδίαση αλλάζει δυναμικά την αγορά των ακινήτων.

Μάλιστα, τα βίντεο με τα σχέδια των σπιτιών έχουν γίνει viral στα social media, με τον 58χρονο αρχιτέκτονα να ευελπιστεί ότι αυτή η δημοσιότητα ίσως αποτελέσει την αρχή για την χορήγηση αδειών στους κατασκευαστές, για μαζική παραγωγή.

Το κόστος τους κυμαίνεται στις 100.000 ευρώ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *