Άντονι Ντέιβις και #1 στο Draft: Οι δυο δρόμοι των Πέλικανς

Άντονι Ντέιβις και #1 στο Draft: Οι δυο δρόμοι των Πέλικανς

Η τύχη που άλλαξε τα δεδομένα στη Νέα Ορλεάνη, ο Ζάιον Γουίλιαμσον που συναρπάζει και οι ομάδες που θα μπουν σε διαδικασία "πλειστηριασμού" για τον Άντονι Ντέιβις. Το καλοκαίρι θα είναι όμορφο για τους Πέλικανς.

Είχαν 6% πιθανότητες να πάρουν την πρώτη επιλογή στο 2019 NBA Draft. Και την πήραν! Με μεγάλη δόση τύχης, φυσικά, οι Πέλικανς είδαν την τύχη να τους χαμογελά, ουσιαστικά μια… θεία δύναμη να τους δικαιώνει για όσα πέρασαν στη διάρκεια της σεζόν 2018/19, θα βάλουν στο ρόστερ τους τον Ζάιον Γουίλιαμσον και θα παίξουν σκληρό πόκερ για να βρουν το καλύτερο δυνατό πακέτο ώστε να παραχωρήσουν τον Άντονι Ντέιβις.

Ο Γουίλιαμσον είναι ο νεαρός γύρω από τον οποίο θα προσπαθήσουν οι παράγοντες των Πέλικανς να χτίσουν μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει την επόμενη δεκαετία. Μια μικρομεσαία ομάδα της Δύσης δεν είναι εύκολο να μπει σφήνα στην elite από τη μία μέρα στην άλλη, ωστόσο ο νέος GM Ντέιβιντ Γκρίφιν θα έχει φέτος το καλοκαίρι την ελκυστικότερη δουλειά στο ΝΒΑ. Με σχεδόν το 40% των αθλητών της Λίγκας να είναι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διαθέσιμο, ο πολύπειρος παράγοντας καταλαβαίνει ότι ο κόσμος της Νέας Ορλεάνης μπορεί να χαμογελά ξανά.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΙΒΙΣ

Ντέιβιντ Γκρίφιν και Άλβιν Τζέντρι (head coach) λένε όπου σταθούν κι όπου βρεθούν πως θα μιλήσουν άμεσα με τον Ντέιβις με στόχο να τον πείσουν να μείνει στους Πέλικανς, γνωρίζουν όμως ότι ο 26χρονος φόργουορντ/σέντερ έχει πάρει την απόφασή του. Δεν θα αλλάξει γνώμη, θα αποχωρήσει από την Νέα Ορλεάνη και το καλοκαίρι του 2020 θα αναζητήσει ένα maximum συμβόλαιο ως unrestricted free agent.

Γιατί όμως οι άνθρωποι της ομάδας λένε ότι η υπόθεσή του δεν έχει κλείσει; Γιατί συνεχίζουν να ελπίζουν σε ένα κεφάλαιο που έχει ολοκληρωθεί; Η απάντηση είναι απλή: διότι προσπαθούν να κρατήσουν την αξία του ψηλά.

Οι "μνηστήρες" ξέρουν ότι με τον Γουίλιαμσον στην Νέα Ορλεάνη, η ανάγκη των Πέλικανς να κρατήσουν τον Ντέιβις δεν είναι πλέον τόσο μεγάλη. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ο νεαρός ψηλός περισσεύει, σίγουρα όμως η πρώτη επιλογή στο επερχόμενο Draft τον εξοστρακίζει σιγά-σιγά από το προσκήνιο. Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει ότι ο Γκρίφιν θα τον παραχωρήσει για κάτι λιγότερο από το ιδανικό πακέτο που έχει στο μυαλό του και οι συγκυρίες είναι ξεκάθαρα με το μέρος του. Όπως ήταν και τον περασμένο Φεβρουάριο με το μέρος του τότε GM, Ντελ Ντεμπς.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΙΒΙΣ

Λέικερς και Σέλτικς είναι οι δύο οργανισμοί που θα κάνουν τα πάντα για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον σούπερ σταρ των Πέλικανς. Η ομάδα του Λος Άντζελες δεν χώρεσε στην οκτάδα της Δύσης, σε μια τραγική χρονιά στην πρώτη σεζόν του ΛεΜπρόν Τζέιμς στην Καλιφόρνια, ενώ εκείνη της Βοστώνης αποκλείστηκε με 4-1 από τους Μπακς στον δεύτερο γύρο των playoffs της Ανατολής.

Οι Λέικερς θα προσφέρουν ξανά τους Λόνζο Μπολ, Τζος Χαρτ, Μπράντον Ίνγκραμ, Κάιλ Κούζμα και ίσως ρίξουν και την τέταρτη επιλογή στο Draft στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι Σέλτικς θα βάλουν στη συζήτηση τους Τζέιλεν Μπράουν, Τζέισον Τέιτουμ, ίσως και έναν εκ των Μάρκους Σμαρτ – Γκόρντον Χέιγουορντ – Αλ Χόρφορντ (που πάντως δεν έχουν μεγάλη αξία για διαφορετικούς λόγους ο κάθε ένας), σίγουρα όμως προβάδισμα έχουν αυτή τη στιγμή οι Λιμνάνθρωποι και λόγω των περισσότερων assets και επειδή επιλέγουν ψηλά στο Draft. Εκεί, μάλιστα, ίσως βρίσκεται ένας εκ των Αρ Τζέι Μπάρετ – Κάμερον Ρέντις, ενώ υπάρχουν ακόμη 3-4 εξαιρετικές περιπτώσεις νεαρών όπως ο Κόμπι Γουάιτ, ο Νασίρ Λίτλ, ο Ρούι Χατσιμούρα, ο ΝτιΆντρε Χάντερ και ο Τζέρετ Κάλβερ.

Από την άλλη, οι Πέλικανς θα προτιμούσαν να στείλουν τον Ντέιβις στην Ανατολική Περιφέρεια και αυτή η σκέψη, αυτή η επιθυμία, ίσως προσθέσει και έναν τρίτο πόλο στη συζήτηση. Οι Μπακς δύσκολα θα τον διεκδικήσουν μέσα στο 2019, οι Σίξερς δεν έχουν σημαντικά ανταλλάγματα να προσφέρουν, οι Ράπτορς βρίσκονται στην ίδια θέση. Δεν θα είναι εύκολο να βρεθεί πακέτο σαν αυτά των Λέικερς και των Σέλτικς, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μπει και τρίτη, γιατί όχι και τέταρτη ομάδα στις διαπραγματεύσεις.

ΔΥΟ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2019/20

Αν οι Πέλικανς αποφασίσουν να προχωρήσουν με τους Λέικερς, τότε ενδέχεται η πεντάδα τους την περίοδο 2019/20 να έχει τους Λόνζο Μπολ, Τζρου Χόλιντεϊ, Μπράντον Ίνγκραμ, Κάιλ Κούζμα, Ζάιον Γουίλιαμσον, με τον Τζος Χαρτ, τον Τζούλιους Ραντλ και τον παίκτη που θα αποκτηθεί στο νούμερο 4 του Draft να είναι οι τρεις σημαντικότερες μονάδες στον πάγκο. Κοντό, ανάλαφρο σχήμα, χωρίς κλασικό σέντερ.

Αν η ομάδα της Νέας Ορλεάνης προτιμήσει την προοπτική των Σέλτικς, τότε μπορεί να έχει στην πεντάδα της τον Τζρου Χόλιντεϊ, τον Τζέιλεν Μπράουν, τον Τζέισον Τέιτουμ, τον Ζάιον Γουίλιαμσον και τον Τζούλιους Ραντλ. Πιο ψηλό αυτό το σχήμα, επίσης με πολύ ταλέντο, φιλοδοξία και μεγάλο potential.

Η ουσία είναι πως, έτσι όπως τα έφερε η τύχη, οι Πέλικανς μπαίνουν σε ένα όμορφο γι' αυτούς καλοκαίρι. Θα επενδύσουν στο κορυφαίο ταλέντο των τελευταίων χρόνων, έναν υπεραθλητή που μπορεί να διαλύσει τη λογική και αν μείνει υγιής δεν έχει ταβάνι και από εκεί και πέρα θα βγάλουν σε… "δημοπρασία" τον πιθανότατα κορυφαίο ψηλό της Λίγκας ή έστω έναν εκ των δύο κορυφαίων μαζί με τον Τζοέλ Εμπίντ. Τα πράγματα δεν είναι όσο άσχημα φαίνονταν πριν από τρεις μήνες και τελικά σε μερικές εβδομάδες θα είναι όλοι ευτυχισμένοι.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *