Άντρες ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δείτε τι μπορεί να πάθετε από το laptop!

1Ίσως εσείς οι άνδρες να θελήσετε να το ξανασκεφτείτε πριν κρατήσετε το laptop στην αγκαλιά σας την επόμενη φορά, καθώς μια νέα μελέτη ισχυρίζεται ότι το Wi-Fi μπορεί να κάνει ζημιά στο σπέpμα σας.

Η εν λόγω έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Fertility and Sterility», διαπίστωσε ότι μετά από την έκθεση του σπέpματος 29 ανδρών σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τον ασύρματο φορητό υπολογιστή για 4 ώρες, το σπέpμα είχε υποστεί βλάβη στο DNA του και είχε μειωμένη κινητικότητα.
Όπως εξηγεί το Reuters, περίπου το 25% του σπέpματος σταμάτησε να κινείται μετά την 4ωρη έκθεσή του στην ακτινοβολία του φορητού υπολογιστή, σε αντίθεση με μόλις το 14% του σπέpματος των ανδρών που δεν είχε εκτεθεί σε ακτινοβολία. Επιπλέον, το 9% του DNA του σπέpματος που είχε εκτεθεί στην ακτινοβολία, είχε υποστεί τρεις φορές μεγαλύτερη ζημιά σε σύγκριση με το μη εκτεθειμένο.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Αργεντινοί ερευνητές στη μελέτη, εικάζουν ότι το να κρατούν οι άνδρες το laptop, το οποίο συνδέεται ασύρματα στο διαδίκτυο, στα πόδια τους, κοντά στους όρχεις, μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη γονιμότητα. Σημείωσαν, ωστόσο, ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να αποδειχθεί αυτός ο ισχυρισμός.

Πηγη gegonota

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *