Άρης: Έξαλλοι με τη ρατσιστική επίθεση στον Μπα

Άρης: Έξαλλοι με τη ρατσιστική επίθεση στον Μπα

Στον Άρη είχαν τρελαθεί μετά το ματς με την ΑΕΛ καταγγέλλοντας πως ο Αμπού Μπα έγινε αποδέκτης ρατσιστικής επίθεσης από μερίδα φίλων των γηπεδούχων.

Ο Αμπού Μπα πέρασε ως αλλαγή στο ματς του Άρη με την ΑΕΛ στο 63' αντί του Λούκας Σάσα και αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης αν και ο ίδιος ήθελε να αποχωρήσει από το γήπεδο στο 83' έχοντας τρελαθεί.

Μετά από ένα μαρκάρισμα που έκανε ακολούθησε ένταση στον αγωνιστικό χώρο με τον μέσο του Άρη να δείχνει την κερκίδα και να λέει πως ήθελε να αποχωρήσει από το γήπεδο. Μετά το τέλος τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έκαναν λόγο για ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Μπα.

Η συγκεκριμένη αντίδραση των φίλων της ΑΕΛ αλλά και το γεγονός πως ο διαιτητής της αναμέτρησης έλεγε να συνεχιστεί το παιχνίδι χωρίς να κάνει μια παρατήρηση έκαναν έξαλλους τους ανθρώπους του Άρη.

ΝΤΙΓΚΙΝΙ ΚΑΙ ΡΟΟΥΖ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΠΑ

Στο πλευρό του Μπα στάθηκαν όλοι συμπαίκτες του με τον Ντιγκινί να τονίζει πως έπρεπε όλοι να αποχωρήσουν από το γήπεδο και τον Ρόουζ να τα βάζει με τον διαιτητή.

Χαρακτηριστικά ο Ντιγκινί μιλώντας στην κάμερα της "NOVA" είπε:

Για τον βαθμό που απέσπασε ο Άρης:
«Σήμερα παίρνουμε έναν βαθμό, αλλά θέλω να σταθώ σε κάτι άλλο. Είναι ντροπή για την Λάρισα αυτό που συνέβη σήμερα, ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι είναι κάτι που δεν αφορά όλη την πόλη. Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει η ομοσπονδία αλλά κάτι πρέπει να γίνει.

Ο Μπα ήθελε να φύγει αμέσως μετά το περιστατικό και εμείς τον ενθαρρύναμε να το κάνει. Ο διαιτητής μας είπε να συνεχίσουμε να παίζουμε. Το περιστατικό είναι μια μαύρη κηλίδα για την πόλη. Μου είπαν είπαν ότι έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην Λάρισα. Είμαι έξι χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχω πετύχει πότε κάτι τέτοιοι, ήταν μια εικόνα ντροπής».

Αν ήθελε να φύγει όλη η ομάδα από το γήπεδο:
«Ο Αμπου Μπα ξεκίνησε να φύγει από το γήπεδο ήταν έξαλλος εγώ του είπα πάμε όλοι μαζί και ο διαιτητής μας είπε να παίξουμε ποδόσφαιρο, ότι έμεναν δύο τρία λεπτά ακόμα στο παιχνίδι και πως δεν μπορούμε να φύγουμε. Ίσως έπρεπε να φύγουμε από το γήπεδο και αύριο να το μετανιώσουμε».

Αν θεωρεί πως ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό:
«Η δικιά μου εντύπωση είναι ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, ωστόσο οι παίκτες της Λάρισας μας είπαν ότι έχει ξανά συμβεί σε αυτό το γήπεδο».

Ενώ ο Λίντσεϊ Ρόουζ από την πλευρά του δήλωσε:

«Μεγάλη ντροπή για το ποδόσφαιρο σήμερα και τους φιλάθλους της Λάρισας. Είναι η πρώτη φορά που ήρθαμε εδώ. Σε αυτό το περιστατικό ήμασταν μόνοι μας. Ο διαιτητής δε μας βοήθησε και δε μπορέσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι όπως έπρεπε».

Για το τι είπε στο διαιτητή:
"Είπα στο διαιτητή αν το άκουσε. Και μου είπε ναι ότι το άκουσε αλλά δε μπορούσε να κάνει κάτι λέγοντας χαρακτηριστικά "γιατί πάντα εγώ"; Η οικογένεια μου είναι μαύροι. Είμαι πολύ θυμωμένος με τον διαιτητή και τους φιλάθλους αυτούς.

Είμαι ερωτευμένος με την Ελλάδα και τον κόσμο της και σήμερα για πρώτη φορά απογοητεύτηκα και τους λυπάμαι τους φιλάθλους της Λάρισας

Δεν είναι η πρώτη φορά στο ποδόσφαιρο. Δε μπορώ να το γενικεύσω, καθώς έρχομαι εδώ για πρώτη φορά και για πρώτη φορά το έζησα αν και μας είπαν ότι έχει ξαναγίνει. Και φυσικά δεν ήταν όλοι οι φίλαθλοι αλλά περίπου 25-30 άτομα.

Ήταν πολύ στεναχωρημένος ο Μπα. Είναι πολύ κακή κατάσταση καθώς ήρθε στην Ελλάδα πρώτη φορά, άλλαξε χώρα, δε μιλάει αγγλικά και δεν είναι καλό για εκείνον, τους Έλληνες και νομίζω πως πρέπει να λυθεί το πρόβλημα ειδικά σε αυτό εδώ το γήπεδο".

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *