Άρης – Ξάνθη 1-0: Ο Γκάμα έδωσε τη λύση με πέναλτι

Άρης – Ξάνθη 1-0: Ο Γκάμα έδωσε τη λύση με πέναλτι

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του MVP Μπρούνο Γκάμα ο Άρης, νίκησε 1-0 την Ξάνθη στο "Κλ. Βικελίδης" για την 20ή αγωνιστική και ανέβηκε πλέον μόνος στην πέμπτη θέση της Super League. Δοκάρι του Ντιγκινί στο 87'.

Την έβδομη νίκη του σε 20 παιχνίδια της Super League κατέκτησε ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στο "Κλεάνθης Βικελίδης", χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Σάσα από τον Μπαξεβανίδη και αξιοποίησε ο Μπρούνο Γκάμα στο 58'. Ο Πορτογάλος σκόρερ ήταν και ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης.

Πάμε να δούμε τα στοιχεία της αναμέτρησης.

1. ΤΟ 14ο 0-0 ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ελλείψε Ιντέγε, που θα μείνει 5-6 εβδομάδες εκτός δράσης, ο Ένινγκ χρησιμοποίησε τον Λάρσον στην κορυφή της επίθεσης. Ο Άρης ανέλαβε εξ' αρχής τον έλεγχο του αγώνα. Οι παίκτες της Ξάνθης ήταν διαρκώς πίσω από τη μπάλα και στόχος τους ήταν να κρατήσουν στην άμυνα το μηδέν. Οι παίκτες του Γιώργου παράσχου ήταν προσηλωμένοι στην ανασταλτική λειτουργία και μπλόκαραν τους ακραίους επιθετικούς των γηπεδούχων, Μαντσίνι και Φετφατζίδη.

Κινητήριος μοχλός για τους "κίτρινους" ήταν ο Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος επιχείρησε να περάσει κάθετες πάσες αλλά και να "εκτελέσει" ο ίδιος. Επί της ουσίας το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνει καμία τελική άξια αναφοράς. Ο Άρης είχε σχεδόν διπλάσια κατοχή μπάλας, η Ξάνθη απείλησε για πρώτη φορά στο 41' με το άστοχο σουτ του Κάστρο, ενώ στις έξι ευκαιρίες που έκαναν οι γηπεδούχοι, καμία δεν αποτέλεσε ουσιαστικό κίνδυνο για τον Ισπανό γκολκίπερ Αμπάντ. Αυτό το 0-0 στο ημίχρονο ήταν για την Ξάνθη το 14ο στα 20 παιχνίδια.

2. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΚΑΜΑ

Ο καλύτερος παίκτης του Άρη στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μισό. Το σουτ του Γκάμα έξω από την περιοχή στο 46' πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Ένινγκ υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή στο 54', περνώντας στον αγώνα τον Ντιγκινί αντί του τραυματία Μαντσίνι.

Αλλαγή μόνο θέσης στη διάταξη, αφού ο Γάλλος έμεινε στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, καθώς ο Μπαξεβανίδης ανέτρεψε τον Σάσα. Ο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση και στο 58' έκανε το 1-0. Δικαιώθηκε για την εμφάνισή του ο Πορτογάλος, που έφτασε τα επτά γκολ και έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του (τα τέσσερα τέρματα είναι με πέναλτι). Είχε σκοράρει με πέναλτι μάλιστα και στον αγώνα του πρώτου γύρου, στα Πηγάδια.

3. ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΧΟ

Η Ξάνθη ήταν υποχρεωμένη να αντιδράσει και να βγει μπροστά. Ο Γιώργος Παράσχος μετά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του πέρασε στον αγώνα τον Εντουάρντο και έβγαλε τον Φοσέ. Ο Κάστρο πέρασε στην κορυφή και ο Εντουάρντο έπαιξε πίσω του. Λίγο αργότερα πέρασε στο ματς και ο Στάρτζεον αντί του Φασίδη για να δώσει πνοή μεσοεπιθετικά. Ο Τζουρίτσκοβιτς πήρε εντολή να ανέβει από δεξιά και πράγματι έδωσε πράγματα από εκείνη την πλευρά, υποχρεώνοντας τον Κόρχουτ να κιτρινιστεί.

Ο Ένινγκ διατηρούσε τον ίδιο σχηματισμό και την ίδια επιλογή παικτών, δίχως αλλαγές. Στην τρίτη του αλλαγή ο τεχνικός της Ξάνθης έβγαλε αμυντικό χαφ και πέρασε μεσοεπιθετικό. Άφησε στην άκρη το 4-4-1-1 και το γύρισε σε 4-3-3-3. Ο Τερκί έμεινε ο μοναδικός ανασταλτικός χαφ. Λίγο μπροστά του αριστερά και δεξιά έπαιζαν οι Ντουρίτσκοβιτς και Εντουάρντο, δεξιά στην επίθεση ήταν ο Στάρτζεον, αριστερά ο Ντε Αμορίμ και ο Κάστρο έμεινε στην κορυφή.

4. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ, ΠΑΛΕΨΕ Η ΞΑΝΘΗ

Ενώ η Ξάνθη είχε ρίξει όλα της τα χαρτιά και δεδομένα είχε πιο επιθετική εικόνα, αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Κουέστα, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο παραλίγο να κάνει μεγάλη γκάφα, όταν η μπάλα του έφυγε κάτω από τα πόδια, αλλά τελικά την πρόλαβε πριν περάσει τη γραμμή.

Ο Γερμανός τεχνικός του Άρη έκανε τη δεύτερη αλλαγή στο 85', με την είσοδο του Μαρτίνες αντί του Λάρσον. Ο Αργεντινός πήρε την αριστερή πλευρά και ο Ντιγκινί ανέλαβε το ρόλο του φορ αντί του Λάρσον, έχοντας μάλιστα στο 87' μια φοβερή κεφαλιά που κατέληξε στο δεξί δοκάρι, έπειτα από φάουλ που εκτέλεσε ο Γκάμα. Η καλύτερη στιγμή των Θρακιωτών στο δεύτερο ημίχρονο καταγράφηκε στο 88', όταν το δυνατό σουτ του Μπαξεβανίδη από δεξιά "έβγαλε" ο Κουέστα. Ο Μπα αντικατέστησε στο 92' τον Ματίγια, μια αλλαγή που είχε σαφή στόχο εκ μέρους του Ένινγκ να δώσει φρέσκα πνευμόνια στον νευραλγικό χώρο των χαφ.

Στα τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων ο Άρης με σωστή διαχείριση διατήρησε το 1-0, ενώ στο 94' θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα, αν ο Αμπάντ δεν σταματούσε το σουτ του Ντιγκινί.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *