Έδειραν υπάλληλους της ΔΕΗ που πήγαν να τους κόψουν το ρεύμα

1

Πάνε να κόψουν το ρεύμα σε φτωχά νοικοκυριά και φεύγουν τρέχοντας…
Τον μπελά τους έχουν βρει τα συνεργεία της ΔΕΗ στην Πάτρα που επιχειρούν να κόψουν το ρεύμα σε άπορες Πατρινές οικογένειες, αφού σε αρκετές περιπτώσεις καταλήγουν να φεύγουν κυνηγημένοι από τους αγανακτισμένους οφειλέτες.

Ενδεικτικό είναι το περιστατικό που συνέβη τις ημέρες των εορτών στη συνοικία των Προσφυγικών, όταν τεχνικοί πήγαν στο σπίτι άνεργου οικοδόμου στην οδό Ιωνίας με σκοπό να προχωρήσουν σε αναγκαστική διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω συσσωρευμένων οφειλών.

Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ του χτύπησαν την πόρτα την πρώτη εργάσιμη ημέρα τον εορτασμό των Χριστουγέννων, ενημερώνοντάς τον πως έχουν εντολή διακοπής ρεύματος.

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, προσπάθησε αρχικά να διατηρήσει την ψυχραιμία του, εξηγώντας τους πως έχει να κάνει πολύ καιρό κάποιο μεροκάματο και πως δεν αρμόζουν τέτοιου είδους ενέργειες μέσα στην εορταστική περίοδο.

Ωστόσο, η απάντηση που έλαβε «εμείς εντολές εκτελούμε και πρέπει να κόψουμε το ρεύμα τώρα» τον έβγαλε από τα ρούχα του και προκάλεσε την έκρηξή του.

Ο άνεργος Πατρινός, φανερά εξοργισμένος με την αδιαφορία των υπαλλήλων, τους επιτέθηκε με γροθιές αναγκάζοντάς τους να τραπούν σε άτακτη φυγή.

Ανάλογο σκηνικό σημειώθηκε με διαφορά λίγων ωρών και στην περιοχή των Δεμενίκων, όταν ένα συνεργείο έκανε την εμφάνισή του προκειμένου να κόψει το ρεύμα σε ένοικο διαμερίσματος.

Η αντίδραση του καταναλωτή, που αδυνατούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά και των γειτόνων του ήταν τόσο έντονη που οι υπάλληλοι έφυγαν κακήν κακώς από το σπίτι του. Τελικά, ολοκλήρωσαν την αποστολή τους δύο ημέρες αργότερα, επιλέγοντας, μάλιστα, να κατεβάσουν τον διακοπή όταν οι ένοικοι δεν βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή εκατοντάδες φτωχά νοικοκυριά στην Αχαϊκή πρωτεύουσα έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλών τους προς την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Μάλιστα, ο ακριβής αριθμός τους δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί, αφού καθημερινά οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση για ανεξόφλητους λογαριασμούς πέφτουν βροχή.

Κάποιοι από αυτούς επανασυνδέουν παράνομα το ρεύμα, άλλοι παίρνουν ρεύμα από διπλανά σπίτια ενώ μια μεγάλη μερίδα των πολιτών που η ΔΕΗ τους κόβει το ρεύμα ζουν με λάμπες πετρελαίου και κεριά.

kontranews

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *