Έμπρακτη στήριξη από Ρωσία – Σ.Λαβρόφ: “Αν χρειαστείτε λεφτά εδώ είμαστε”

1Η Ρωσία θα αποδεχθεί αίτημα βοήθειας από την Ελλάδα μόλις αυτό κατατεθεί” δήλωσε πριν από λίγο ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του Ν.Κοτζιά.

Πρόκειται για μεγάλη επιτχία του Έλληνα ΥΠΕΞ και το ταξίδι του στέφεται πραγματικά με επιτυχία.

Τις ανησυχίες του για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ευρώπη διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνομιλίες που είχε σήμερα με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ήπειρο. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο της αποσταθεροποίησης. Η Ελλάδα θέλει να εξηγήσει στους εταίρους της ότι όλα τα προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν μέσω της διπλωματίας, μέσω των διαπραγματεύσεων. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουμε μια ανθρωπιστική κρίση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

Με αυτό τον τρόπο έδειξε την κάθετη άρνησή του για την ακολουθούμενη πολιτική των κυρώσεων απο την ΕΕ εναντίον της ρωσικής οικονομίας.

Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς τη Ρωσία για τη σταθερή της θέση υπέρ της Κύπρου υπογραμμίζοντας ότι «η σχέση μας με τη Ρωσία είναι μια σχέση ειλικρινούς φιλίας».

Ξκεκαθάρισε έτσι προς πάσα κατέυθυνση ότι δεν μπορούν να στρέψουν την Ελλάδα εναντίον της ομοδόξου Ρωσίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *