Ένας θρίαμβος και… δύο ήττες

1Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ο μόνος που έσωσε το γόητρο των ελληνικών ομάδων, στη 2η αγωνιστική του Europa League.
Οι Αρκάδες έδωσαν συνέχεια στην εκπληκτική φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία και με γκολ των Ουσέρο (22΄) και Πάρα (52΄) επιβλήθηκαν 2-0 της Παρτιζάν Βελιγραδίου στο «Θ. Κολοκοτρώνης».
Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, όχι μόνο σημείωσε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, αλλά οδηγεί μόνη την κούρσα στον 3ο όμιλο, καθώς η Τότεναμ αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Μπεσίκτας (1-1) στο Λονδίνο.
Βεργέτης: Έτσι κάνουν οι άντρες…
Στο αγωνιστικό μέρος, το πρέσινγκ που άσκησε ο Αστέρας ψηλά «μπλόκαρε» την Παρτιζάν, της απέκοψε την κυκλοφορία και την κατέστησε εντελώς ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο.
Η αρκαδική ομάδα ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας μάλλον εύκολα στο 2-0 με τον Πάρα.
Η Παρτιζάν φάνηκε για πρώτη φορά στο 63΄ με ένα σουτ του Βουλίτσεβις, για να αστοχήσει ο Λούι στο 71΄, ενώ ο ίδιος ανάγκασε τον Λούκατς σε σωτήρια επέμβαση στο 74΄, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.
«Βουνό» η υπόθεση – πρόκριση για ΠΑΟ
Κατώτερος των περιστάσεων σε όλες τις γραμμές ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την Εστορίλ, στην Πορτογαλία.
Η δεύτερη σερί ευρωπαϊκή ήττα για τους «Πράσινους» και πρώτη νίκη των Ιβήρων, ήρθε χάρη στα τέρματα των Κλέμπερ (52΄) και Αμάντο (66′).
Το «τριφύλλι» έμεινε χωρίς νίκη για 7η φορά σε ισάριθμα ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε σε φάση ομίλων, ενώ αυτή ήταν η 5η σερί ήττα του σε αγώνες ομίλων.
Αναστασίου: Πολύ κατώτεροι του μετρίου
Το αρνητικό αποτέλεσμα προήλθε από μία ομάδα, η οποία φάνταζε στα μέτρα των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Αναστασίου.
Ωστόσο, σε ένα ακόμη ματς φάνηκαν τα πολλά κενά που υπάρχουν σε όλες τις γραμμές της ομάδες, ενώ παίκτες – βαρόμετρα (Πράνιτς, Πέτριτς) ήταν γι΄ άλλη μια φορά… εκτός αγώνα.
Ήττα με… κατεβασμένα φτερά
Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι στο «Ρουντουρού» με αντίπαλο την Γκινγκάμπ και ηττήθηκε με 2-0.
Ο «δικέφαλος του Βορρά» μπήκε νωθρός στο παιχνίδι και ειδικά μετά το 15′ οι Γάλλοι ανέβασαν την απόδοσή τους και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, από τις οποίες η ελληνική ομάδα γλίτωσε χάρη στον Γλύκο και στην τύχη.
Μάλιστα, στο 21′ ήρθε η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους με τον Μαρβό να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.
Αναστασιάδης: Πήραν τα μυαλά μας αέρα
Οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν μεν το ημίχρονο, όμως, ό,τι έχασαν οι Γάλλοι στα πρώτα 45, το έβαλαν με την έναρξη του β’ μέρους.
Η Γκινγκάμπ «χτύπησε» δύο φορές μέσα σε ένα τρίλεπτο. Σκόρερ και των δύο τερμάτων της ουραγού του γαλλικού πρωταθλήματος ήταν ο Μαρβό στο 47′ και 50′.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *