Ένα Κινέζικο σπίτι χτισμένο με… 1 εκατομμύριο κοχύλια! Απλά εντυπωσιακό !!!

1Η ιστορία του σπιτιού αυτού ξεκίνησε όταν ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε πως ήθελε να το αλλάξει λίγο…
Ο λόγος για ένα παραδοσιακό κινέζικο σπίτι που βρίσκεται στο απομονωμένο νησάκι Lingshan, στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Κίνας. Ιδιοκτήτης του εντυπωσιακού κτίσματος ο Xiao Yongsheng, που μια μέρα πήρε την απόφαση να αλλάξει το σπίτι του επειδή το είχε βαρεθεί.
Αρχικά, θέλησε να αναθέσει την αλλαγή σε γνωστούς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, αλλά το κόστος της δουλειάς τους θα ήταν πολύ μεγάλο, λόγω της τοποθεσίας του σπιτιού.
Δεν ανέβαλε, όμως, την επιθυμία του. Και έτσι αποφάσισε αντί να προσλάβει τους διάφορους τεχνίτες, να αρχίσει να μαζεύει κοχύλια και πέτρες από την θάλασσα. Χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια, αλλά το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του είναι εκπληκτικό!

Ο Xiao Yongsheng λέει για το έργο του: “Πάντα μου άρεσαν τα κοχύλια, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να τα χρησιμοποιήσω, μέχρι που ένα πρωί περπατούσα στην παραλία και βρήκα ένα πολύ ξεχωριστό κέλυφος. Τότε μου ήρθε η ιδέα”.

“Τότε συνειδητοποίησα ότι ζούσα δίπλα σε μια τεράστια και ελεύθερη περιοχή με όμορφα οικοδομικά υλικά. Τα χρησιμοποίησα για όλα. Για να διακοσμήσω το σπίτι, σαν κεραμίδια, σαν λαβές σε πόρτες και παράθυρα. Μέχρι και ψηφιδωτά έφτιαξα από μερικά σπασμένα κοχύλια. Βρίσκονται παντού πια”.
Σήμερα το σπίτι με τα κοχύλια -περισσότερα από 1 εκατ.- χρησιμοποιείται σαν μουσείο, για την προβολή της ιστορίας του νησιού και των ντόπιων ψαράδων. Μάλιστα! Αυτό το σπίτι που κάποτε δεν ήξερε τι να το κάνει, πλέον είναι το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο του νησιού.

Μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις και σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες στο μέλλον, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Το σπίτι είναι συναρπαστικό και η επιμονή του ιδιοκτήτη του ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *