Ένα λιοντάρι με μαγιό και δύο παπούτσια πάνινα

Ένα λιοντάρι με μαγιό και δύο παπούτσια πάνινα

Ο Βασίλης Σπανούλης ανανέωσε για τέταρτη φορά, μέσα σε τέσσερα λεπτά. Τόσο απλά, όσο και τα ρούχα που φορούσε. Γιατί ο Ολυμπιακός και οι Αγγελόπουλοι τον κάνουν να νιώθει σαν στο σπίτι του. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Το μπλουζάκι με το λιοντάρι, σε συνδυασμό με το μαγιό – σορτσάκι και τα αθλητικά παπούτσια τα λένε όλα. Ούτε φανφάρες, ούτε επισημότητες, ούτε δημοσιογράφοι . Οι Αγγελόπουλοι φώναξαν τον Βασίλη Σπανούλη στο γραφείο τους στο κέντρο τη Αθήνας, ήπιαν τον καφέ τους, έναν χυμό, ίσως να έφαγαν και κάτι και μετά από τέσσερις ώρες βγήκαν φωτογραφία.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανανέωσε για άλλον έναν χρόνο. Κάπως έτσι συμβαίνει πάντα. Αγωνία (;) μέχρι το ραντεβού, συμφωνία μέσα σε τέσσερα λεπτά. Για 3 ώρες και 56 λεπτά συζητούσαν όπως κάθε καλοκαίρι. Για όλα.

O Βασίλης Σπανούλης είναι περίπτωση ανθρώπου που συναντάς σπάνια. Αθλητής – φαινόμενο. Πρόκειται για έναν τύπο που βάζει ουσιαστικά σε μπελάδες την ΚΑΕ Ολυμπιακός και τον ίδιο του τον εαυτό. Όσο καθημερινή και απλή μοιάζει η εμφάνισή του, τόσο σαν το λιοντάρι νιώθει. Σαν βασιλιάς, που νιώθει άτρωτος και στα 37 του.

Και εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.

Ο Σπανούλης από έφηβος είχε αυτό το… κουσούρι. Να βάζει τον πήχη ψηλά και να προκαλεί τον εαυτό του να τον ξεπερνάει κάθε φορά. Πλέον, όντας έτοιμος για τη δέκατη σεζόν του στον Ολυμπιακό, ο V-Span ετοιμάζεται να γίνει (και) πρώτος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague και στη συνέχεια θα βάλει πλώρη ώστε να γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ναι, ο Βασίλης Σπανούλης, όταν αποφασίσει πως θα ρίξει την αυλαία στην καριέρα του, θα έχει μόνο έναν στόχο στη σεζόν που θα έχει μπροστά του. Να σπάσει τα δικά του ρεκόρ και κανενός άλλου. Πρόκειται πραγματικά για ένα σπάνιο φαινόμενο που δεν περιμέναμε ποτέ να συναντήσουμε και πλέον πιστεύουμε πως δεν θα συναντήσουμε ξανά. Ίσως μόνο αν πάμε τον χρόνο εκατοντάδες χρόνια μπροστά (αλλά τέτοιο app ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί) που είναι και της μόδας. Σε "μπελάδες" όμως, έχουν μπει και οι άνθρωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, καθώς θα πρέπει ήδη να αρχίσουν να ετοιμάζουν το ντοκιμαντέρ για την καριέρα του ανθρώπου με το "7" στην πλάτη. Γιατί είναι τόσα πολλά τα ρεκόρ και τα κατορθώματα που θα χρειαστούν εκατοντάδες μέρες για να καταφέρουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και ταυτόχρονα να μην αφήσουν τίποτα εκτός από αυτή την υπέρλαμπρη καριέρα.

Αυτός είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Αυτός που καθημερινά θέλει να γίνεται καλύτερος και να κάνει και τους γύρω του να ξεπερνούν τον εαυτό τους.

Last but not least που λένε και οι αγγλοσάξονες. Οι Αγγελόπουλοι, παρά τα όσα λέγονται, έχουν κλείσει τα αυτιά τους και προχωρούν τον δικό τους δρόμο. Όπως έκαναν πάντα άλλωστε. Εσείς ξέρετε πολλούς παράγοντες να έχουν καταφέρει μια τέτοια μετακίνηση και ταυτόχρονα αλλάξει την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ με αυτή την κίνηση;

Και όχι απλά την έκαναν, αλλά πλέον ο Βασίλης Σπανούλης θα συμπληρώσει διψήφια χρόνια στον Πειραιά. Κάτι που είναι αποκλειστικά δική τους δουλειά και τους αξίζουν τα credits.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *