Ένα μακάβριο έθιμο! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

1Για περισσότερους από 4 αιώνες οι κάτοικοι των νησιών Φαρόε περίπου 300 χιλιόμετρα από τις ακτές της Σκωτίας σκοτώνουν φάλαινες με απάνθρωπο τρόπο για το λίπος και το κρέας τους.

Η φρικιαστική αυτή παράδοση τράβηξε το ενδιαφέρον ενος αμερικανού φωτογράφου ο οποίος ταξίδεψε ως εκεί και κατέγραψε με τον φακό του το αιματοβαμμένο αυτό έθιμο.

Ο Benjamin Rasmussen, από το Ντένβερ είδε εκατοντάδες φάλαινες να σφάζονται από τους κατοίκους κοντά στην ακτή και τα νερά της θάλασσας να γίνονται κατακόκκινα από το αίμα!

Μετά την σφαγή οι κάτοικοι μοιράζονται το κρέας και το λίπος από τα θαλάσσια θηλαστικά.

Επι δεκαετίες υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων κάνουν εκστρατείες για να σταματήσει αυτό το αιματοβαμμένο έθιμο αποκαλώντας το απάνθρωπο, βάρβαρο και μη αναγκαίο.

Όμως, οι κάτοικοι των νησιών φαρόε – περίπου 48.000 – αρνούνται να το σταματήσουν αφού όπως λένε είναι μια παράδοση που κρατά από το 1500!

Το εντυπωσιακό είναι ότι το έθιμο συνεχίζεται παρά το ότι από το 2008 οι ειδικοί λένε ότι το κρέας της φάλαινας είναι ακατάλληλο για κατανάλωση. Πρόσφατα βγήκε και οδηγία με την οποία απαγορεύεται η κατανάλωση του κρέατος αυτού πάνω από μια φορά το μήνα ενώ απαγορεύεται εντελώς στις εγκύους.

Οι κυνηγοί των φαλαινών για να τις προσελκύσουν στην ακτή και να τις σφάξουν κατ αυτό τον φριχτό τρόπο χτυπούν τις βάρκες τους με μεταλλικά και ξύλινα μπαστούνια.

Στην συνέχεια τις πιάνουν με γάντζους.

Όταν πια έχουν φτάσει οι ανυποψίαστες φάλαινες στα ρηχά τις χτυπούν στο νωτιαίο μυελό και τις σκοτώνουν.

Το μόνο ενθαρρυντικό σε όλη αυτή την αιματοβαμμένη ιστορία είναι ότι σύντομα αυτό το έθιμο θα εκλείψει πολυ απλά γιατί στους νέους κατοίκους των Φαρόε δεν αρέσει το κρέας φάλαινας….

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *