Έξι στους δέκα Αμερικανούς δεν έχουν καν 500 δολάρια για μια έκτακτη ανάγκη

1Νέα έρευνα δείχνει ότι η πλειοψηφία του αμερικανικού πληθυσμού βρίσκεται σε οριακή κατάσταση…

Σχεδόν έξι στους δέκα Αμερικανούς δηλώνουν ότι δεν έχουν τα χρήματα να καλύψουν μια έκτακτη ανάγκη η οποία απαιτεί μια ελάχιστη αποταμίευση που ξεκινά από τα 500 και φτάνει ως τα 1.000 δολάρια.

Αυτό διαπίστωσε μια πρόσφατη έρευνα της Bankrate, η οποία έδειξε ότι το 41% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στο ερώτημα εάν έχουν στην άκρη αυτά τα χρήματα για να πληρώσουν μια υποχρέωση που παρουσιάστηκε ξαφνικά χωρίς να την έχουν υπολογίσει.

Λίγο παραπάνω από το 20% απάντησε ότι τα έκτακτα έξοδα αυτού του βεληνεκούς θα τα εξυπηρετούσαν μέσω πιστωτικής κάρτας, ένα άλλο 20% είπε ότι θα τα έβρισκε κόβοντας από κάπου αλλού, ενώ το 11% απάντησε πως θα ζητούσε δανεικά από φίλους ή συγγενείς.

Πάντως οι αριθμοί φαίνονται βελτιωμένοι σε σχέση με προηγούμενες έρευνες. Πιο συγκεκριμένα το 2015 μόλις το 37% απάντησε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε μια έκτακτη ανάγκη ύψους 500 δολαρίων.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.003 ενήλικες, και σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι η οικογένειά τους υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε τουλάχιστον ένα έκτακτο σημαντικό έξοδο τη χρονιά που πέρασε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *