Έρευνα ΣΟΚ! Αυτά είναι τα συστατικά που περιέχουν τα τσιγάρα – Θα τα ξαναβάλετε στο στόμα σας;

Κατά καιρούς ακούμε ότι το τσιγάρο είναι αρκετά επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό, είτε αυτό γίνεται ενεργητικά είτε παθητικά. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες έχει τεθεί σε εφαρμογή ο αντικαπνιστικός νόμος ο οποίος προσπαθεί να βάλει «τέλος» στη χρήση αυτού.
Γνωρίζετε ποια είναι τα συστατικά του τσιγάρου;
Ασετόν:
Ένα από τα ενεργά συστατικά του υγρού αφαίρεσης βερνικιού νυχιών.
Αμμωνία:
Ένα καυστικό συστατικό που χρησιμοποιείται στα λιπάσματα και τα οικιακά καθαριστικά.Προστίθεται για να βελτιώσει τη γεύση του τσιγάρου, αλλά παράλληλα βοηθάει τον καπνιστή να απορροφήσει περισσότερη νικοτίνη, αυξάνοντας τον εθισμό.
Αρσενικό:
Κάνει τα χείλη σας να καίνε και είναι υπεύθυνο για την δυσάρεστη αναπνοή.
Βενζοπυρένιο:
Ένα από τα πιο ισχυρά καρκινογόνα χημικά στον κόσμο.Συναντάται στην πίσσα από κάρβουνα και στον καπνό των τσιγάρων.
Βενζόλιο:
Ένα εργοστασιακό χημικό και συστατικό της βενζίνης.Είναι καρκινογόνο ομάδας 1 και υπεύθυνο για την πρόκληση λευχαιμίας και απλαστικής αναιμίας.
Βουτάνιο:
Ένα βασικό συστατικό της βενζίνης, εξαιρετικά εύφλεκτο.
Διοξείδιο του άνθρακα:
Ένα άχρωμο και άοσμο αέριο που στερεί το ανθρώπινο σώμα από το υπάρχον οξυγόνο.
Κάδμιο:
Χρησιμοποιείται στις μπαταρίες και στις λαδομπογιές.Είναι καρκινογόνο ομάδας 1.Προκαλεί ζημιές στο συκώτι,τα νεφρά και τον εγκέφαλο και παραμένει στο σώμα για χρόνια (περισσότερα από 10).Εκκρίνεται επίσης στο γάλα των μητέρων που θηλάζουν.
Φορμαλδεύδη:
Χρησιμοποιείται στην ταρίχευση(για τη διατήρηση των ιστών).Προκαλεί καρκίνο και ζημιές στον πνεύμονα,το δέρμα και την πεπτική οδό.
Υδροκυάνιο:
Ένα άχρωμο δηλητηριώδες αέριο.Η βραχυπρόθεσμη έκθεση σε αυτό προκαλεί πονοκεφάλους,ζαλάδες,ναυτίες και εμετό.
Μόλυβδος:
Από την ομάδα των βαρέων μετάλλων.Εμποδίζει την ανάπτυξη και προκαλεί ζημιές στον εγκέφαλο, τα νεφρά και το νευρικό σύστημα.Ο μόλυβδος απορροφάται εύκολα από σώματα που βρίσκονται σε ανάπτυξη,συνεπώς τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευπαθή σε αυτόν.
Η έκθεση παιδιών σε μόλυβδο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα καθυστέρηση στην ανάπτυξη,μικρότερα επίπεδα δείκτη νοημοσύνης,μικρότερα ποσοστά συγκέντρωσης και αυξημένα προβλήματα συμπεριφοράς.
Μεθοπρένιο:
Ένα εντομοκτόνο που χρησιμοποιείται και για την εξόντωση των ψύλλων στα κατοικίδια ζώα.
Υδράργυρος:
Ένα βαρύ μέταλλο,επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα.Η έκθεση σε αυτό προκαλεί τρεμούλες,απώλεια μνήμης και ασθένεια των νεφρών.
Νικέλιο:
Ένα βαρύ μέταλλο,επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα.Η έκθεση σε αυτό προκαλεί αυξημένη ευπάθεια σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.
Νιτρικό οξείδιο:
Επηρεάζει βραχυπρόθεσμα τη δραστηριότητα των αεραγωγών.Σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να οδηγήσει σε οξεία δυσλειτουργία των πνευμόνων.
Φαινόλη:
Χρησιμοποιείται στα απολυμαντικά και στο πλαστικό.Η έκθεση προκαλεί ερεθισμό του δέρματος,των ματιών και του βλεννογόνου.
Πολώνιο:
Ένα καρκινογόνο ραδιενεργό στοιχείο.
Στυρένιο:
Συναντάται σε μονωτικά υλικά.Δημιουργεί πονοκεφάλους,κούραση,αδυναμία και κατάθλιψη.
Τολουένιο:
Χρησιμοποιείται ως κόλλα από τους ταριχευτές και προκαλεί ζημιές στο κεντρικό νευρικό σύστημα.Η έκθεση προκαλεί αταξία,διαταραχές στην ομιλία την όραση και την ακοή,τρεμούλες,νυσταγμό,πονοκεφάλους και δυσκολίες στον ύπνο.
Τουρπεντίνη:
Ένα τοξικό χημικό που χρησιμοποιείται σε διαλυτικά χρωμάτων.
/thesecretrealtruth Labels Αποκαλύψεις, Άρθρα, Περίεργα – Απίστευτα, Υγεία loading…ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *