Έρχεται ΠΟΛΕΜΟΣ στα Βαλκάνια! Ιδού η απόδειξη…

1Κορυφώνεται η κόντρα Σερβίας-Αλβανίας, καθώς ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εξαπέλυσε νέες απειλές, έχοντας αυτή τη φορά ως μοχλό πίεσης την Ε.Ε.. Ο Έντι Ραμά τόνισε πως είναι αναπόφευκτη η ενοποίηση της χώρας με το Κόσοβο.

«Η ενοποίηση των Αλβανών της Αλβανίας και του Κοσόβου είναι αναπόφευκτη και δεν υφίσταται αμφισβήτηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράμα, σε τηλεοπτική εκπομπή του Κοσόβου. «Το ερώτημα είναι πώς θα συμβεί. Θα συμβεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως φυσική διαδικασία που όλοι κατανοούν ή θα γίνει ως αντίδραση στην τύφλωση ή οκνηρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης;».

«Η πρώτη εναλλακτική είναι η ενοποίηση μέσα στην Ε.Ε., αλλά αν η Ε.Ε. συνεχίζει να κλείνει την πόρτα στο Κόσοβο, οι δύο χώρες μπορεί να υποχρεωθούν να ενοποιηθούν με τον κλασικό τρόπο».

Το Βελιγράδι εξέλαβε πολύ σοβαρά τις απειλές και υπογράμμισε πως πρόκειται για προσπάθεια αστάθειας στα Βαλκάνια από τους Αλβανούς.

«Ζητώ από την αλβανική ηγεσία να σταματήσει την προαγωγή της αστάθειας στην περιοχή» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Απάντηση ήρθε και από τον σύμβουλο του Σέρβου προέδρου Νίκολιτς, τον Τζούριτς:

«Θέλουμε να πάψει η Αλβανική Δημοκρατία να χτυπάει τα τύμπανα του πολέμου και να αφιερωθεί στην πλήρη τήρηση των διεθνών υποχρεώσεών της καθώς και των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις σχέσεις καλής γειτονίας».

voicenews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *