Έρχεται σημαντική μείωση των αντικειμενικών αξιών αλλά ο ΕΝΦΙΑ παραμένει

5Ο ΕΝΦΙΑ φαίνεται πώς παραμένει και για το επόμενο έτος, αλλά οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, βάσει του οποίου υπολογίζεται θα μειωθούν σημαντικά και θα προσεγγίσουν επιτέλους τις εμπορικές αξίες. Αυτό τουλάχιστον διαρρέουν κυβερνητικά στελέχη.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα άλλαζε μόνο εάν το επιτρέψουν τα έσοδα. Κάτι πάντως που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να το επιτρέπουν τα έσοδα, αλλά αναμένεται μείωση των αντικειμενικών αξιών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μείωση θα είναι σημαντική. Μάλιστα αναμένεται οι νέες αντικειμενικές αξίες (τουλάχιστον με τον σημερινό σχεδιασμό της κυβέρνησης) να έχουν καθοριστεί μέσα στον Ιούνιο.

Με βάση τα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή η μείωση θα ξεκινάει από 10% κατά μέσω όρο και θα είναι αρκετά υψηλότερη σε ορισμένες περιοχές όπου οι αντικειμενική με την εμπορική αξία έχουν μεγάλη διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση με την αναμονή των νέων αντικειμενικών αξιών θα υπάρξει καθυστέρηση και έτσι όλα δείχνουν ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί από τους πολίτες τον Σεπτέμβριο και με βάση ότι τα έσοδα καταγράφονται στον προϋπολογισμό ως τον Φεβρουάριο αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα για πολλές δόσεις.

defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *