Έτσι θα καθαρίσετε το στρώμα του κρεβατιού σας!!!

5Τα στρώματα μπορεί να είναι το κλειδί για έναν ονειρεμένο ύπνο, ωστόσο μπορεί να αποτελέσουν και πηγή μικροβίων αφού είναι δύσκολο να τα καθαρίζουμε συχνά, με αποτέλεσμα να απορροφούν συνεχώς βρωμιές, σκόνη και υπολείμματα του σώματός μας.

Παρότι ο καθαρισμός τους αποτελεί μια περίπλοκη διαδικασία, είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να δεις πως ακριβώς μπορείς να το κάνεις εύκολα και χωρίς πολύ κόπο.

-Σκούπισε το: H ηλεκτρική σκούπα είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος στον καθαρισμό των στρωμάτων. Ξεκίνα από το πάνω μέρος του στρώματος σκουπίζοντας, συνέχισε στα πλαϊνά και τις γωνίες και κατέβα σταδιακά προς τα κάτω. Αφού τελειώσεις με το μπροστινό μέρος μπορείς να γυρίσεις το στρώμα και να επαναλάβεις τη διαδικασία.

-Διώξε τις δυσάρεστες οσμές: Με το πέρασμα του χρόνου το στρώμα απορροφά τις μυρωδιές του σώματός μας, όπως και τον ιδρώτα μας. Για να απαλλαγείς από αυτές πασπάλισε στο στρώμα μαγειρική σόδα και τρίψε με μια χοντρή βούρτσα. Άφησέ την για 10 λεπτά προκειμένου να απορροφήσει τις μυρωδιές και στη συνέχεια αφαίρεσε την. Αν θες να προσθέσεις ένα ωραίο άρωμα, βάλε μέσα στη σόδα λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια.

-Σκούπισε ξανά: Όταν τελειώσεις με τη σόδα, σκούπισε για ακόμα μια φορά με την ηλεκτρική σκούπα προκειμένου να φύγει κάθε ίχνος από τη μαγειρική σόδα αλλά και την υγρασία που μπορεί να έχει το στρώμα σου.

-Αφαίρεσε τους λεκέδες: Λεκέδες υπάρχουν σε όλα τα στρώματα και κυρίως προέρχονται από το σώμα μας. Αν είναι νωποί ξεφορτώσου τους με λίγο κρύο νερό και υγρό πιάτων, ενώ αν οι λεκέδες είναι εκεί για καιρό θα χρειαστεί να επιμείνεις περισσότερο αντικαθιστώντας το κρύο με ζεστό νερό και χρησιμοποιώντας αμμωνία.

-Αναποδογύρισέ το: Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να αλλάζεις πλευρές στο στρώμα σου προκειμένου να μην προλαβαίνει να λερωθεί πολύ ή να απορροφήσει δυσάρεστες οσμές. Μπορείς είτε να το γυρίζεις ανάποδα είτε να τοποθετείς την μεριά των ποδιών στη μεριά του κεφαλιού.

-Τύλιξέ το: Χρησιμοποίησε ειδικό κάλυμμα στρώματος που είναι αδιάβροχο και μπορεί να συγκρατήσει οτιδήποτε μπορεί να το λερώσει ή να το σκονίσει. Έτσι θα απαλλαγείς από μεγάλη ταλαιπωρία αφού το συχνότερο που θα πρέπει να κάνεις θα είναι να βγάζεις και να πλένεις την προστατευτική θήκη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *