Έ«Χ»ασαν… από δυο βαθμούς

1Ατρόμητος και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 στο Περιστέρι και την πρεμιέρα των πλέι οφ, με την ισοπαλία να χαρακτηρίζεται δίκαια, αλλά να μην ευνοεί καμία από τις δύο ομάδες. Όπως εξελίχθηκε το ματς, τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δυνατότηα να πάρουν το «τρίποντο». Δεν το κατάφερε, όμως, κανένας, με τους Περιστεριώτες να «πιάνουν» στον Αστέρα στον έναν βαθμό και τους Θεσσαλονικείς να πηγαίνουν στους 3 βαθμούς και το -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, στην εκκίνηση του μίνι πρωταθλήματος.

Ο Μπάρκας που πέρασε σαν αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο έσωσε σε δύο περιπτώσεις τον Ατρόμητο, για τον οποίο μοιραίος ήταν ο Καραμάνος με δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο φινάλε (τον νίκησε ο Ιτάνζ, κρατώντας όρθιο τον ΠΑΟΚ). Οι «ασπρόμαυροι» κυριάρχησαν στον αέρα, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν γκολ παρά τις πολλές προσπάθειες με το κεφάλι, ούτε με… κάποιον άλλο τρόπο στο διάστημα του δεύτερου ημιχρόνου που κυριάρχησαν.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Στο 4-3-3 του Νιόπλια, ο Γκορμπούνοφ ήταν στην εστία και οι Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κούρος από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Αγκουαζί, Κατσουράνης, Γκαρσία συνέθεσαν την τριάδα στο κέντρο και οι Ούμπιντες, Καραμάνος, Ναπολεόνι αυτή της επίθεσης.

Παρόμοια διάταξη και για τον ΠΑΟΚ του Γεωργιάδη, με τον Ιτάνζ στο τέρμα, τους Κίτσιου (δεξιά), Ρατς μπακ και τους Βίτορ, Τζαβέλλα δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Κάτσε, Τζιόλης, Νομπόα ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Περέιρα, Μακ στις πτέρυγες και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Προβάδισμα με το «καλημέρα»
Ο Ατρόμητος ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με την πρώτη του φάση στο ματς. Μόλις στο 7′ ο Ούμπιντες εκτέλεσε κόρνερ και ο Αγκουαζί μετά από λάθος διώξιμο του Ιτάνζ, με σουτ στο δεύτερο δοκάρι έβαλε τους γηπεδούχους στη θέση του οδηγού.

Ήταν το πρώτο γκολ του Αλγερινού με τη φανέλα του Ατρόμητου, στο οποίο ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 32′. Σε φάση διαρκείας ο Τζιόλης έκανε ωραία προσπάθεια στην περιοχή και γύρισε την μπάλα αριστερά για τον Περέιρα, ο οποίος με κοντινό σουτ δε δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει.

Το 1-1 έμελλε να μείνει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης παρά τις αρκετές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στη συνέχεια. Οι περισσότερες απ’ αυτές στο δεύτερο ημίχρονο, η πρώτη στο 35′, όταν ο Ιτάνζ είπε «όχι» στο σουτ του Ναπολεόνι από πλεονεκτική θέση στην περιοχή.

Αναγκαστικές αλλαγές
Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 51′, με τον Γκαρσία να σημαδεύει με απευθείας εκτέλεση φάουλ την εξωτερική πλευρά της ρίζας του αριστερού δοκαριού. Ο Αργεντίνος ήταν και ο μόνος που έγινε αλλαγή κανονικά από τον Νιόπλια, ο οποίος υποχρεώθηκε να βγάλει διαδοχικά τους Κούρο, Γκορμπούνοφ λόγω τραυματισμών.

Στη θέση του Λευκορώσου μπήκε ο Μπάρκας και πριν κλείσει λεπτό στο ματς, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει. Στο 84′ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Αθανασιάδη, όπως και αυτό του Πόζογλου στις καθυστερήσεις. Στην αντίπαλη εστία, την ίδια χρονική περίοδο, ο Ιτάνζ σταμάτησε δύο φορές τον Καραμάνο.

Αρχικά στο 89′ σε απίστευτο τετ α τετ και στη συνέχεια στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και σε σουτ από την περιοχή, το τελευταίο της αναμέτρησης.

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ (83′ Μπάρκας), Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κούρος (50′ Κοντοές), Αγκουαζί, Κατσουράνης, Γκαρσία (62′ Δημούτσος), Ούμπιντες, Καραμάνος, Ναπολεόνι

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς, Κάτσε (85′ Πόζογλου), Τζιόλης, Νομπόα, Περέιρα, Μακ, Αθανασιάδης

Πηγη novasports

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *