Ήρθε η ώρα να την μειώσουμε σιγά σιγά. Η κατανάλωση ζάχαρης σκοτώνει την επιθυμία για σεξ!

5Έχετε πεσμένη διάθεση για σεξουαλικά κολπάκια; Αισθάνεστε έντονη κόπωση και πλήρη αδιαφορία για σεξ;Μήπως φάγατε πολύ ζάχαρη;

Σύμφωνα με το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών (DSM-5), η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας ,διαταραχή μειωμένης σeξουαλικής επιθυμίας επισήμως,και το άγχος που τη συνοδεύει είναι το συνηθέστερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη σεξουαλική τους ζωή.

Η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας δεν είναι φαινόμενο που αφορά μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες. Όλο και περισσότερες νέες γυναίκες αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους δυσκολίες.

Η ζάχαρη επηρεάζει σημαντικά την ερωτική διάθεση, τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχολογική της εκδήλωση. Σωματικά, η επίδρασή της είναι ισχυρή στο ορμονικό σύστημα και από εκεί προέρχεται ο αντίκτυπος στη λίμπιντο.

Δείτε με ποιους τρεις τρόπους που η ζάχαρη επηρεάζει αρνητικά την ερωτική διάθεση.

1. Η ζάχαρη καταστρέφει την τεστοστερόνη. Η αντίσταση στην ινσουλίνη, αποτέλεσμα μιας διατροφής που περιέχει πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, ζάχαρη κ.λπ.) εξαντλεί τα αποθέματα τεστοστερόνης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η ερωτική διάθεση και η σεξουαλική λειτουργία πλήττονται όταν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι πολύ υψηλά.

2. Η ζάχαρη εξαντλεί τα αποθέματα ενέργειας. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη προκαλούν απότομη αυξομείωση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι το αίσθημα κόπωσης. Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί επίσης στη μείωση των επιπέδων της ορεξίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει την ερωτική διάθεση και την εγρήγορση, με αποτέλεσμα την κούραση και την υπνηλία.

3. Η ζάχαρη προκαλεί στρες. Η ζάχαρη προωθεί τις φλεγμονές στο σώμα κι έτσι συμβάλλει στη σωματική και ψυχολογική καταπόνηση. Τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης, ως αντίδραση στα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, οδηγούν σε αύξηση των επιπέδων της κορτιζόλης, της επονομαζόμενης «ορμόνης του στρες». Εάν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι μονίμως αυξημένα, παρατηρείται αυξημένη φθορά στο μυϊκό σύστημα, μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους στο σώμα και μειωμένη ερωτική διάθεση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *