ΑΕΚ: Η ελληνική shortlist για στόπερ

ΑΕΚ: Η ελληνική shortlist για στόπερ

Η ΑΕΚ ψάχνει για στόπερ με τον Ίλια Ίβιτς να κλείνει το μάτι και στην εγχώρια αγορά για να καλύψει το κενό στα μετόπισθεν. Τα ονόματα που βρίσκονται στην κιτρινόμαυρη ατζέντα. Έχει προταθεί και ο Μπραν Νούιτινγκ.

Η "τρύπα" στην άμυνα της ΑΕΚ είναι ολοφάνερη. Παραμονές του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο Νίκος Κωστένογλου δουλεύει στο μυαλό του κάθε δυνατή περίπτωση ώστε να θωρακιστεί η γραμμή μπροστά από τον κίπερ. Ο Βράνιες είναι off λόγω της τιμωρίας, ο Οικονόμου πονάει και έχει μείνει μόνος ο Τσιγκρίνσκι ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει στο πλάι του τον Στράτο Σβάρνα κόντρα στους πράσινους.

Δεύτερες λύσεις δεν υπάρχουν για το κέντρο άμυνας. Με τον Γενάρη να πλησιάζει λοιπόν ο Ίβιτς έχει σηκώσει μανίκια και εξετάζει περιπτώσεις. Διαβάσαμε στην Sportday πως στην Ένωση προτάθηκε ο Μπραν Νούιτινγκ, ένας στόπερ με ποιότητα που αγωνίζεται στην Ουντινέζε. Η περίπτωση του 29χρονου δεν είναι απλή, καθόσον δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2021 και με βάση αυτό το δεδομένο η πιο ρεαλιστική προσέγγιση θα ήταν αυτή του δανεισμού με οψιόν αγοράς.

Εκτός, βέβαια, από την αγορά του εξωτερικού, οι τελευταίες πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν πως ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ εξετάζει και κάποιες περιπτώσεις από το εσωτερικό.

ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ Ο ΒΕΛΕΘ

Μία εξ αυτών είναι ο έμπειρος Βέλεθ. Δύσκολη περίπτωση, διότι βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του (λήγει το καλοκαίρι) με τον Άρη. Ο Βέλεθ είναι δεξιοπόδαρος, ωστόσο έχει δείξει ότι μπορεί να καλύψει με αξιώσεις την αριστερή πλευρά της άμυνας.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΣΑΛΙΔΗ

Το δεύτερο όνομα που ίσως θα μπορούσε να παίξει ψηλότερα απ' όλες όσον αφορά στην Ελλάδα είναι αυτή του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη. Ο 23χρονος αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης δεν είναι κάτι καινούργιο για την ΑΕΚ. Πρόκειται για παίκτη που οι κιτρινόμαυροι εξετάζουν εδώ και μία διετία. Από το ρεπορτάζ μας μάθαμε ότι ο Πασαλίδης εκτός του ότι ψάχνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ως φίλαθλος του ποδοσφαίρου έχει ιδιαίτερη αγάπη προς την ΑΕΚ από οικογένειας.

Το συμβόλαιο του Πασαλίδη εκπνέει επίσης το 2021 και σε μία παλιότερη προσέγγιση που είχε γίνει τα χρήματα που ζήτησαν οι Αρκάδες κρίθηκαν υπερβολικά (800.000 ευρώ). Σε μία δεύτερη, και εφόσον η ανανέωση του συμβολαίου του (λήγει το '21) μείνει παγωμένη, τότε δεν αποκλείεται ο Αστέρας να ρίξει τις απαιτήσεις του για τον 23χρονο.

Ο Πασαλίδης δεν είναι ο στόπερ που ψάχνει η ΑΕΚ στο 100%. Είναι δεξιοπόδαρος, αλλά στην Ένωση πιστεύουν πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι κατάλληλος και σε καλή ηλικία για να ξελασπώνει την κατάσταση όταν υπάρχουν προβλήματα, όπως τα φετινά, στο κέντρο της άμυνας. Οι κιτρινόμαυροι, πάντως, βρίσκονται σε μία φάση που συλλέγουν και ελέγχουν μεταγραφικές περιπτώσεις και τα δεδομένα για ονόματα και καταστάσεις αλλάζουν ανά πάσα στιγμή σε τέτοιες περιπτώσεις.

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *