ΑΕΚ με… καρύδια!

1Τον χαρακτήρα νικητή που περιμένει από ‘κείνη ο κόσμος της έβγαλε επιτέλους η ΑΕΚ!

Παρόλο που στριμώχτηκε άσχημα στη Βέροια, η «Ένωση» έβγαλε μέταλλο μεγάλης ομάδας κι έφυγε με τεράστιο, όπως εξελίχθηκε, διπλό (2-1).

Το τρίτο φετινό γκολ του Μπουονανότε (49’) «ακύρωσε» το προβάδισμα που είχε δώσει στους γηπεδούχους ο Νέτο (32’) κι ένα μαγικό χτύπημα φάουλ του Μπαρμπόσα στο 90’ λύτρωσε τους «κιτρινόμαυρους».

Υποδειγματικό κοουτσάρισμα από τον Δέλλα, που δεν δίστασε ν’ αλλάξει πρόσωπα και διατάξεις για να γυρίσει το ματς και είδε εν τέλει μια από τις αλλαγές του να χαρίζει τη μεγάλη νίκη.

Πώς έπαιξε

Με αλλαγές- αλλά χωρίς εκπλήξεις- ήταν η ενδεκάδα που διάλεξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» έκανε πράξη τη σκέψη να κάνει αλλαγές στην άμυνα κι επέλεξε τους Ντίντακ-Λαμπρόπουλο αντί των Σοϊλέδη-Κολοβέτσιου. Κατά τ’ άλλα, οι επιλογές του ήταν οι αναμενόμενες, με την τριάδα των Μάνταλου-Μπουονανότε-Βάργκας να ξεκινά για πρώτη φορά μαζί.

Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Μπαρόχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Ντίντακ, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος και Γκάλο. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γιόχανσον-Σιμόες, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπουονανότε (αριστερά), Μάνταλος (επιτελικός), Βάργκας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Αραβίδης.

inner

Το ματς

Ο αντίπαλος άλλαξε. Η Θεσσαλονίκη ήταν… αρκετά χιλιόμετρα πιο πέρα. Κι όμως, η ΑΕΚ συνέχισε να δείχνει στη Βέροια τις τάσεις αυτοκαταστροφής της Τούμπας. Ενώ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κι έδειξε ότι -εκτός της θέλησης- έχει και τον τρόπο να το πάρει, η ομάδα του Δέλλα προδόθηκε πάλι από τον εαυτό της. Κι από ‘κει που θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα, βρέθηκε να κυνηγάει. Γιατί η «Ένωση» είχε καλή κυκλοφορία. Ικανοποιητικά ανεβάσματα των Ντίντακ-Γκάλο.

Ενώ φαινόταν όμως ότι στριμώχνει τη Βέροια (με τον Μάνταλο να ‘χει δυο καλές ευκαιρίες και τον Καντιμοίρη να «βγάζει» πονηρό φάουλ του Βάργκας), στριμώχτηκε η ίδια. Διότι ο Μπουοανότε έχασε την μπάλα κι αντί να κυνηγήσει τον Ναζλίδη, προτίμησε να διαμαρτυρηθεί. Ο Τζανετόπουλος «έφαγε» με αδικαιολόγητη ευκολία την ντρίμπλα του Νέτο. Και το πλασέ του Βραζιλιάνου όρθωσε ένα βουνό μπροστά στην ΑΕΚ.

Αφού λοιπόν ο Αρετόπουλος δεν… όρθωσε απ’ την πλευρά του τη δεύτερη κίτρινη στον Πούγγουρα (όπως έπρεπε σε μαρκάρισμά του στον Μάνταλο), ο Δέλλας είπε ν’ ανακατέψει την τράπουλα. Ή για την ακρίβεια ν’ ανακατέψει την επίθεσή του (με Βάργκας στην κορυφή, Μπουονανότε δεκάρι, τον Αραβίδη αριστερά και τον Μάνταλο δεξιά). Πριν προλάβει να δει την εφαρμογή του, όμως, είδε την ΑΕΚ να ισοφαρίζει: Με τον Μπουονανότε ν’ αξιοποιεί τις κόντρες και μαζί την ευκαιρία για να εξιλεωθεί για το λάθος στη φάση του γκολ.

Αυτό ήταν. Η «Ένωση» είχε ένα ημίχρονο για να τουμπάρει την κατάσταση. Όχι όμως και εύκολο έργο. Γιατί η Βέροια δεν… ντράπηκε να ταμπουρωθεί. Ενίσχυσε περισσότερο το αμυντικό τείχος. Ευτυχώς για την ΑΕΚ, όμως, ο Δέλλας ήταν αποφασισμένος να το ρίξει. Πρώτα λοιπόν έβαλε τον Πλατέλλα (κάνοντας τον Μάνταλο χαφ). Έπειτα έβαλε τον Κρισάντους. Και κυρίως έριξε μέσα τον Μπαρμπόσα. Γιατί ο Πορτογάλος δεν άλλαξε απλώς τη διάταξη (σε 4-4-2). Άλλαξε και τη μοίρα των «κιτρινόμαυρων». Χτυπώντας το φάουλ στο 90’ με τόση γλύκα, όση είχε η πρώτη «καρυδάτη» νίκη στο πρωτάθλημα.

inner

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *