ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Το 3-5-2 του Κωστένογλου και το ερωτηματικό σε δύο θέσεις

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Το 3-5-2 του Κωστένογλου και το ερωτηματικό σε δύο θέσεις

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ πλησιάζει και ο Νίκος Κωστένογλου καταστρώνει τα πλάνα του για να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία του από τότε που ανέλαβε την Ένωση. Επικρατέστερο το 3-5-2 για τους κιτρινόμαυρους.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται να δούμε την ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ (29/9, 19:30 Novasports 1HD) να παρατάσσεται στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου με 3-5-2. Αυτό, τουλάχιστον, βγαίνει από τις δοκιμές που πραγματοποιεί ο Νίκος Κωστένογλου. Τρεις προπονήσεις απομένουν μέχρι το μεγάλο ματς και τα ερωτηματικά που κυριαρχούν είναι δύο.

Εφόσον ο "Κωστέ" καταλήξει να παίξει με τρεις στην άμυνα, τότε δεδομένα ο Μπάρκας θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια και οι Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης μπροστά του. Στο πλάι το δίδυμο Λόπες – Παουλίνιο δύσκολα θ' αλλάξει. Το πρώτο ερωτηματικό, λοιπόν, προκύπτει στη μεσαία γραμμή. Ο Σιμόες θα είναι βασικός, αλλά ο παρτενέρ του ακόμα παίζει.

ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΔΥΟ

Θα είναι ο Κρστίτσιτς ή ο Γαλανόπουλος. Ο Σέρβος έχει το προβάδισμα, πάντως, αλλά δεν μπορεί να θεωρείται τόσο σίγουρος όσο ο Σιμόες για παράδειγμα. Άλλωστε και ο "Γαλανό" ένα μεγάλο ματς το χρειάζεται εφέτος, οπότε δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να τον δούμε να παίρνει φανέλα βασικού.

Ο ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟ

Γκαραντί είναι η συμμετοχή του κορυφαίου παίκτη της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια. Επίσης, στάνταρ πρέπει να θεωρείται και ο αρχηγός, Πέτρος Μάνταλος. Τι γίνεται με τον παρτενέρ του Κροάτη στην επίθεση; Ο Χρήστος Αλμπάνης δεν ήταν κακός με τον Παναιτωλικό, πράγμα που σημαίνει ότι στο μυαλό του Κωστένογλου αυτός είναι που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να στηρίξει τον "Λα Μπόμπα".

Βέβαια, στη θέση του φορ και με απίθανο το σενάριο, πια, ν' αγωνιστεί ο Νέλσον Ολιβέιρα, προκύπτει ο εξής προβληματισμός. Με τον Αλμπάνη δίπλα στον Λιβάγια παρατηρήθηκε ένας σχετικός εγκλωβισμός. Ο Αλμπάνης είναι ένας παίκτης all around στην περιοχή του αντιπάλου. Έτσι, είδαμε αρκετές φορές στο Αγρίνιο αλλού να πηγαίνει ο Μάρκο (που επίσης είναι all around) και ο άλλο ο Αλμπάνης. Τα χαφ της ΑΕΚ δεν πατάνε εύκολα περιοχή και με τους δύο προαναφερθέντες στη γραμμή κρούσης δημιουργείται κενό στην εκτέλεση.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Ο Λιβάγια, λοιπόν, "ανάσανε" και σκόραρε στο Αγρίνιο όταν ο Νίκος Κωστένογλου αποφάσισε να περάσει τον Γιακουμάκη. Ο "Γιάκου" μπορεί να μην έχει βρει το εύκολο γκολ ακόμα, αλλά είναι ο παίκτης που απελευθερώνει χώρους για τον Λιβάγια. Λαϊκά, ο Γιακουμάκης αν παίξει θα τον δούμε περισσότερο να δίνει και να τρώει "ξύλο" στην καρδιά της ασταθούς, μέχρι στιγμής, άμυνας του ΠΑΟΚ η οποία παρεμπιπτόντως θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Μάτος, ενός παίκτη που διαχρονικά δημιουργεί προβλήματα στην Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: 30.000 φίλαθλοι έχουν κλείσει ήδη θέση για το ντέρμπι

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *