ΑΕΚ: Στο κυνήγι του Μπλάνκο ο Νέλσον Ολιβέιρα

ΑΕΚ: Στο κυνήγι του Μπλάνκο ο Νέλσον Ολιβέιρα

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει φορμαριστεί και δείχνει ικανός να σπάσει την "κατάρα" του Ίσμαελ Μπλάνκο. Η ΑΕΚ έχει ν' αναδείξει πρώτο σκόρερ στην Super League από την εποχή που είχε τον Αργεντινό στην κορυφή της επίθεσης.

Πρώτη χρονιά στην ΑΕΚ ο Νέλσον Ολιβέιρα και μάλιστα σε μία μεταβατική – δύσκολη περίοδο για την ομάδα. Ο Πορτογάλος υπέγραψε στην Ένωση το καλοκαίρι, κουβαλάει ένα βαρύ συμβόλαιο και καλείται να κάνει κάτι που δεν πέτυχε ούτε ο Σέρχιο Αραούχο, ούτε ο "καυτός" Εζεκιέλ Πόνσε (που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με 16 τέρματα). Ποιο είναι αυτό; Η ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα μετράει ήδη 5 γκολ στην Super League 1, έχοντας ένα λιγότερο από τον Κάρολ Σφιντέρσκι που έχει έξι. Σε περίπτωση που το πρώτο γκολ του έμπειρου επιθετικού κόντρα στον Ατρόμητο δεν μετρούσε ως αυτογκόλ του κίπερ Μανδά, τότε ο κιτρινόμαυρος φορ θα βρισκόταν στην κορυφή παρέα με τον εκτελεστή του ΠΑΟΚ. Βέβαια, πέραν του Πολωνού, γενικότερα ο ανταγωνισμός φαίνεται μεγάλος στις πρώτες 10 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Δεν είναι μόνο οι Ολιβέιρα – Σφιντέρσκι που έχουν μπει δυνατά.

Πέντε γκολ έχει ο Σεμέδο του ΟΦΗ, πέντε ο Σουντανί του Ολυμπιακού, πέντε και ο Μπατσάνα Αραμπούλι του Πανιωνίου. Η διαφορά του Ολιβέιρα με όλους τους υπόλοιπους είναι ότι έχει τα λιγότερα ματς, αφού έλειψε στα τρία με Λαμία, Παναιτωλικό και ΠΑΟΚ εξαιτίας ενός τραυματισμού από το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Σουντανί έχει αγωνιστεί σε 8, ο Σεμέδο σε 10, ο Μπατσάνα Αραμπούλι σε 10, όπως και ο Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Ολιβέιρα από την πλευρά του έχει συμμετάσχει στα 7 της ΑΕΚ στην Super League 1.

Μάλιστα, το στοίχημα για τον Ολιβέιρα είναι μεγάλο, διότι η Ένωση έχει να βγάλει πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα πολλά χρόνια, σχεδόν μία δεκαετία. Η τελευταία ήταν το 2008-2009 όταν ο Ίσμαελ Μπλάνκο ολοκλήρωσε τη σεζόν με 14, όσα και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Επίσης, ο Αργεντινός είχε αναδειχθεί σε πρώτο σκόρερ και το 2007-2008 με 19 γκολ.

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *