ΑΕΚ: Τέλος ο Λαρεντζάκης

ΑΕΚ: Τέλος ο Λαρεντζάκης

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ, αφού οι δύο πλευρές αποφάσισαν να λύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία με κοινή συναίνεση.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ! Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να λύσουν με κοινή συναίνεση την συνεργασία τους και πλέον εξετάζουν τις επιλογές τους.

Ο διεθνής γκαρντ – ο οποίος βρίσκεται στην προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών για το Παγκόσμιο Κύπελλο – είχε ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με την "Ένωση". Οι δύο πλευρές ωστόσο διαπίστωσαν ότι η συνεργασία τους δύσκολα θα ανανεωνόταν μετά το καλοκαίρι του 2020, κάτι που ίσχυε για δύο λόγους:

1. Έχοντας μία καλή τριετία στην πλάτη του με την φανέλα της ΑΕΚ σε υψηλό επίπεδο, ο Λαρεντζάκης θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

2. Οι "κιτρινόμαυροι" σεβάστηκαν αυτό το γεγονός, έχοντας παράλληλα υπόψη τους ότι δεν θα ήθελαν να διατηρήσουν στο ρόστερ τους έναν παίκτη που πιθανόν να μην ήταν 100% συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Κάπως έτσι, βρέθηκε μία μέση οδός στις συζητήσεις των δύο πλευρών, οι οποίες αποφάσισαν ότι θα ήταν καλύτερο και για τους δύο να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Πλέον ο Λαρεντζάκης ψάχνει – ως ελεύθερος πλέον – την καλύτερη επιλογή στην καριέρα του, έχοντας στο μυαλό του την ένταξή του στο ρόστερ μίας ομάδας επιπέδου EuroLeague ή EuroCup. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – που στο παρελθόν είχαν κοιτάξει προς την πλευρά του – είναι πολύ πιθανό να ενδιαφέρονται ακόμα, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν διεθνή γκαρντ, σε εξαιρετική ηλικία (26 χρονών) με τρεις γεμάτες σεζόν σε υψηλό επίπεδο, ο οποίος εκτόξευσε την αξία του με την φανέλα της ΑΕΚ. Δεν πρέπει ωστόσο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εμφανιστεί στο προσκήνιο μία ομάδα του εξωτερικού.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της είναι πλέον υποχρεωμένη να καλύψει ένα σημαντικό κενό, αφού ο γκαρντ από την Κύθνο είχε κομβικό ρόλο στην ομάδα την τελευταία διετία, όντας ο πιο σταθερός σε απόδοση Έλληνας παίκτης, έχοντας τον ρόλο του "εξολοθρευτή" στην άμυνα και του δεύτερου δημιουργού στην επίθεση. Το γεγονός πάντως ότι η "Ένωση" βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Κέντρικ Ρέι, ενώ έχει ήδη αποκτήσει και τον Βασίλη Τολιόπουλο δείχνει ότι υπήρχε πάντα η σκέψη της αποχώρησης του διεθνή γκαρντ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής την απόκτηση των Νίκου Γκίκα, και Δημήτρη Κακλαμανάκη, καθώς και την παραμονή του Γιόνας Ματσιούλις και του Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

Την σεζόν 2018/19 ο Λαρεντζάκης είχε 11.1 πόντους, 3.1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής στην Basket League και 9.8 πόντους, 3.9 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ και 1.7 κλεψίματα μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής στο Basketball Champions League.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *