ΑΕΚ: Το μήνυμα του Τσιντώτα

ΑΕΚ: Το μήνυμα του Τσιντώτα

Ο Τσιντώτας "χάζεψε" κόσμο, συμπαίκτες και αντιπάλους με την επέμβαση που έβγαλε στο ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα. Η απόκρουση ήταν μήνυμα για το μέλλον.

Γι' αυτούς που θυμήθηκαν την ύπαρξη του Παναγιώτη Τσιντώτα στο 87ο λεπτό της κρίσιμης αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, τότε να τους θυμίσουμε πως ο γκολκίπερ από την Κατερίνη δεν προσγειώθηκε στην Ένωση… χθες. Έχει παρελθόν και μέλλον στους κιτρινόμαυρους, αρκεί να κάτσουν οι συγκυρίες.

ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΩΣ ΤΡΙΤΟΣ, ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ τη σεζόν του πρωταθλήματος. Είχε αποκτηθεί ως τρίτος στη σειρά πίσω από τους Γιάννη Ανέστη και Βασίλη Μπάρκα. Με τον Γιάννη Ανέστη όλοι θυμόμαστε τι έγινε με την Ένωση, ενώ στη συνέχεια τραυματίστηκε ο Βασίλης Μπάρκας.

Ο τρίτος, λοιπόν, από το πουθενά έγινε πρώτος και μάλιστα σε μία σεζόν που η Ένωση στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας. Ο Τσιντώτας είχε σημειώσει εξαιρετικές εμφανίσεις με πιο χαρακτηριστική, εκείνη στο διπλό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης που πριν από το γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη είχε κάνει κάποιες σημαντικές επεμβάσεις.

Συνολικά, την ιστορική εκείνη χρονιά για την ΑΕΚ, ο Τσιντώτας έγραψε 18 συμμετοχές και κράτησε καθαρή την εστία του σε 12.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ

Τα επόμενα δύο χρόνια ο ρόλος του Παναγιώτη Τσιντώτα περιορίστηκε. Βασικός πορτιέρε της ΑΕΚ είναι το πιο ακριβό περιουσιακό της στοιχείο, δηλαδή ο Βασίλης Μπάρκας. Ο Μπάρκας θα συνεχίσει να κατέχει αυτή τη θέση έως και αν πουληθεί.

Ο Τσιντώτας, πέρυσι, έδωσε εννέα ματς και εφέτος έχει τέσσερα. Ωστόσο, δεν παύει να είναι ένας ταπεινός δουλευταράς. Όλοι έχουν να το λένε αυτό στον κιτρινόμαυρο οργανισμό. Ο 27χρονος Κατερινιώτης προπονείται σαν να είναι ο πρώτος.

Προπονείται σκληρά, ακούει και περιμένει για να πάρει την ευκαιρία του. Στο ματς με τον Αστέρα, χτύπησε ο Μπάρκας και ο Τσιντώτας όχι απλά μπήκε για να αντικαταστήσει τον συμπαίκτη του, αλλά πέτυχε και μία από τις καλύτερες επεμβάσεις που έχουμε δει τελευταία.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ

Το να αποχωρήσει ο Βασίλης Μπάρκας από την ΑΕΚ με μεγάλη μεταγραφή συζητιέται. Δεν είναι κρυφό πως ο διεθνής πορτιέρε αρέσει σε ευρωπαϊκές ομάδες που ήδη εξετάζουν την περίπτωσή του. Μπορεί, όμως, ο Τσιντώτας να τον αντικαταστήσει. Με αυτά που έχει δείξει μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, του αξίζει μία ευκαιρία να δοκιμάσει ως πρώτος.

Ο Κατερινιώτης είναι σε καλή ηλικία, μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Μπάρκα, δουλεύει και είναι υπομονετικός. Η "κατάρα", άλλωστε, των φαινομενικά περισσότερων δεύτερων κίπερ, είναι πως πρέπει να περιμένουν το σωστό τάιμινγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ – Αστέρας: Η απίστευτη απόκρουση του Τσιντώτα και η αντίδραση του Ιγκλέσιας

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *