ΑΕΚ: Το “my way” του Ίβιτς

ΑΕΚ: Το "my way" του Ίβιτς

Το Sport24.gr αναλύει τους τομείς που ο Ίλια Ίβιτς μας έκανε σοφότερους μετά από τη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Μεταγραφές, προπονητής, Σπάτα και ρόστερ στο μικροσκόπιο.

Ο Ίλια Ίβιτς θα παρουσιαζόταν στην ΑΕΚ και τους εκπροσώπους του Τύπου, μαζί με τον νέο προπονητή. Εν τέλει ο προγραμματισμός αυτός δεν ευδοκίμησε αφού ο Νίκος Κωστένογλου μονιμοποιήθηκε στον πάγκο της Ένωσης.

Μερικές εβδομάδες μετά και με αφορμή τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των εθνικών, ο τεχνικός διευθυντής παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους σε μορφή brainstorming.

O παλαίμαχος επιθετικός υποδέχθηκε τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι, δείχνοντας πρόθυμος ν' ακούσει και να συζητήσει τα θετικά και αρνητικά που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής στο νέο του πόστο.

Επειδή, λοιπόν, ο Γενάρης είναι κοντά ας αρχίσουμε με τις μεταγραφές. Πώς βλέπει δηλαδή ο τεχνικός διευθυντής την ενίσχυση της ΑΕΚ γενικότερα, σε βάθος χρόνου και όχι μόνο στην επόμενη μεταγραφική περίοδο.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ

Ο Ίβιτς φάνηκε από τις κουβέντες του ότι κατηγοριοποιεί τα είδη των μεταγραφών που θέλει να κάνει: Να καλύψει τα κενά που έχει το εκάστοτε σύνολο που δουλεύει, να βρει καλύτερους από τους υπάρχοντες με στόχευση σε συγκεκριμένη θέση και να επενδύσει για το μέλλον.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής δεν μπήκε στη διαδικασία να μιλήσει στο 100% για τις θέσεις που θα κυνηγήσει να ψάξει και να φέρει παίκτες για την ΑΕΚ. Άλλωστε, όπως σημείωσε είναι μία περίοδος που όλοι αξιολογούνται και πώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι ακόμα δεν έχουν καταφέρει να φανούν λόγω τραυματισμών ή των συνθηκών του κάθε αγώνα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι: Ολιβέιρα, Ζεράλδες, Βέρντε.

Από τα συμφραζόμενα, πάντως, καταλάβαμε ότι η Ένωση θέλει να δουλέψει και μεταγραφικά πάνω στο κομμάτι της ταχύτητας. Όσον αφορά στις θέσεις, πάλι πάνω στην κουβέντα είδαμε πως υπάρχει διάθεση για εξτρέμ που θα παίζει στον ασβέστη, αριστεροπόδαρο στόπερ και ψηλό χαφ. Όλα σε βάθος χρόνου (όπως αναφέραμε παραπάνω), όχι αποκλειστικά για τον Ιανουάριο. Η ατάκα πάνω στην μεταγραφική συζήτηση ήταν "…αν βρούμε ευκαιρία θα την αρπάξουμε…"

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Στο κομμάτι του προπονητή ο Ίβιτς ήταν ξεκάθαρος, σημειώνοντας ότι η ΑΕΚ έχει και είναι ο Νίκος Κωστένογλου. Από εκεί και πέρα, βέβαια, ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης έκανε νύξη στην φιλοσοφία, τονίζοντας ότι η ομάδα πρέπει να έχει μία δική της ταυτότητα στην οποία θα εντάσσονται και ο προπονητής και οι παίκτες. Ένα σύστημα και ένα είδος ποδοσφαίρου όμορφο στα μάτια του θεατή που θα φέρει οπαδούς στο γήπεδο για να δουν την ΑΕΚ κόντρα σε όλους τους αντιπάλους της και όχι μόνο στα ντέρμπι. Στον τομέα, αυτό, επίσης ο Ίβιτς υπογράμμισε ότι το 50% των αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι απέναντι σε ομάδες που παίζουν κλειστά. Οπότε στο αγωνιστικό κομμάτι τόνισε την αναγκαιότητα να γίνεται παιχνίδι από τα άκρα.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΖΕΝΤΗΔΕΣ

Δύο τομείς που αναλύθηκαν στην κουβέντα ήταν το σκάουτινγκ και τα μανατζερικά γραφεία. Αμφότερα, καλώς ή κακώς είναι ζητήματα σοβαρά για την μεταγραφική λειτουργία μίας ομάδας τόσο στο κομμάτι των αγορών, αλλά και των πωλήσεων. Βάσει όλων αυτών, ο Ίβιτς έκανε γνωστό ότι στο τμήμα αναζήτησης ποδοσφαιριστών εντάχθηκε ο Φανούρης Γουνδουλάκης (ενώ με την ΑΕΚ δεν συνεργάζεται πλέον ο Λαγονικάκης), ενώ παράλληλα δεν απέρριψε το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να βρει έμπιστους συνεργάτες σε ξένες αγορές. Όσον αφορά στα γραφεία των ατζέντηδων δεν υπάρχει καμία αποκλειστικότητα, όλοι είναι καλοδεχούμενοι προς συζήτηση.

"ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ"

Για τη σεζόν που διανύουμε και δεν άρχισε καλά για την ΑΕΚ με τις αλλαγές που έγιναν, ο Ίβιτς όχι απλά απέφυγε να μιλήσει για τους προηγούμενους που έτρεχαν το καράβι, αλλά είπε ότι δεν θα κατηγορήσει κανέναν και ότι δεν ψάχνει δικαιολογίες. Επισήμανε ότι είναι θετική η διακοπή για τις εθνικές και έπειτα ξεκαθάρισε ότι η Ένωση δεν είναι διατεθειμένη να πετάξει λευκή πετσέτα και θα κυνηγάει τα θετικά αποτελέσματα μέχρι τέλους.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ

Η δουλειά του τεχνικού διευθυντή δεν αναλώνεται μόνο στις μεταγραφές και ο Ίλια Ίβιτς φάνηκε να το γνωρίζει αυτό πολύ καλά. Καθόλου τυχαία, άλλωστε, δεν είπε στους δημοσιογράφους ότι θέλει στα Σπάτα να γίνονται όλα. Να συγκεντρώσει όλους τους τομείς αποθεραπείας στο αθλητικό κέντρο, ώστε ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής να μην αναγκάζεται να κάνει μετακινήσεις.

Αναφορικά με τα Σπάτα, ο Ίβιτς ρωτήθηκε και για την προηγούμενη θητεία του στην ΑΕΚ για να κάνει μία σύγκριση. Πάνω σε αυτό ο Σέρβος σημείωσε ότι πλέον η ομάδα διαθέτει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, σύγχρονα γραφεία. Ότι γενικότερα υπάρχει οργάνωση που βοηθάει στην ομαλή λειτουργία μίας μεγάλης ομάδας.

ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Η ποδοσφαιρική κουβέντα με τον Ίλια Ίβιτς δεν ήταν αποκλειστικά κιτρινόμαυρου χρώματος. Αναφορά έγινε και στους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ επισήμανε τα αβαντάζ των δύο έτερων διεκδικητών του τίτλου. Για τους ασπρόμαυρους είπε ότι έχουν τον ίδιο κορμό με παίκτες ενδεκάδες κοντά στα τρία χρόνια, ενώ για τους ερυθρόλευκους στάθηκε στο γεγονός ότι έχουν τον ίδιο προπονητή για δεύτερη σεζόν, έναν άνθρωποι που πλέον γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα.

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *