ΑΕΚ: O εκτελεστής Λιβάγια δικαιώνει τον Κωστένογλου

ΑΕΚ: O εκτελεστής Λιβάγια δικαιώνει τον Κωστένογλου

Ο Νίκος Κωστένογλου αποφάσισε να δώσει την "μπαγκέτα" των στημένων φάσεων και δη των εκτελέσεων φάουλ στον Μάρκο Λιβάγια και ο Κροάτης επιθετικός τον δικαιώνει απόλυτα, έχοντας δύο ασίστ σε τρία παιχνίδια.

Η ΑΕΚ δεν παρουσίασε καλή εικόνα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει έστω την ισοπαλία (2-2), παρά το γεγονός πως βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ χάρη στα γκολ του Κάρολ Σφιντέρσκι. Η Ένωση αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία, βλέποντας τους παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα να κάνουν πάρτι -ειδικά- στο πρώτο μέρος.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ

Ωστόσο, έστω και σε μία μέτρια έως κακή βραδιά, υπήρξαν κάποια στοιχεία που είναι ενθαρρυντικά και αποδεικνύουν τη βελτίωση που έχει επιφέρει ο Νίκος Κωστένογλου σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο 49χρονος τεχνικός έδωσε την "μπαγκέτα" των στημένων φάσεων στον Μάρκο Λιβάγια.

Προφανώς, κατά τη διάρκεια της διακοπής, ο 26χρονος επιθετικός δούλεψε μαζί με το τεχνικό τιμ της Ένωσης στο συγκεκριμένο κομμάτι και απέδειξε πως είναι ο καταλληλότερος για να εκτελεί τα στημένα. Θυμίζουμε πως την περσινή σεζόν, αλλά και στην αρχή του φετινού πρωταθλήματος, ο Πέτρος Μάνταλος ήταν ο βασικός εκτελεστής των στημένων φάσεων, με τους Τάσο Μπακασέτα και Ροντρίγκο Γκάλο να ακολουθούν στην άτυπη ιεραρχία.

Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό πως σε ολόκληρη την περσινή σεζόν, οι "κιτρινόμαυροι" δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο γκολ από εκτέλεση φάουλ στο πρωτάθλημα. Υπήρξαν δύο εξαιρετικές απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Ροντρίγκο Γκάλο απέναντι σε ΟΦΗ για το πρωτάθλημα και Λαμία για το Κύπελλο, αλλά ως εκεί.

ΔΥΟ ΑΣΙΣΤ ΣΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Αντίθετα, στα τρία τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα απέναντι σε Λαμία, Παναιτωλικό και ΠΑΟΚ, ο Λιβάγια έχει προσφέρει δύο ασίστ από εκτελέσεις φάουλ. Αρχικά, στον Όγκνιεν Βράνιες για το 2-0 της Ένωσης απέναντι στη Λαμία για την 3η αγωνιστική της Super League 1 και στη συνέχεια στον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι για το 1-1 στο χθεσινό (29/09) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, στον αγώνα απέναντι στους "ασπρόμαυρους" θα μπορούσε να κάνει το "δύο στα δύο", αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά του Γιώργου Γιακουμάκη, προτού ο Πέτρος Μάνταλος στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδειχθεί -ύστερα από χρήση του VAR- σε θέση οφσάιντ. Ο τρόπος που εκτελεί τις στημένες φάσεις είναι πανομοιότυπος και ιδιαίτερα επικίνδυνος, αφού στοχεύει

Είναι φανερό πως ο Κροάτης είναι βαρόμετρο στα πλάνα του Νίκου Κωστένογλου, καθώς σε εννιά αναμετρήσεις την εφετινή σεζόν, έχει σημειώσει πέντε γκολ και έχει μοιράσει τρεις ασίστ, χαρίζοντας είτε άμεσα είτε έμμεσα βαθμούς στην ομάδα του. Ο Λιβάγια παραμένει ένας ποιοτικός επιθετικός με εμφανές το ένστικτο του killer, αλλά την ίδια ώρα αποδεικνύει πως είναι και εξαιρετικός εκτελεστής στημένων. Δύο σε ένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ΑΕΚ θα έκανε το ίδιο στην Τούμπα;
Ο κυριαρχικός ΠΑΟΚ και η τεμπέλα οικοδέσποινα ΑΕΚ
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2: Η ντερμπάρα των Δικεφάλων δεν είχε νικητή
Έτσι περιέγραψε ο Sport24 Radio 103.3 τα γκολ στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *