ΑΕΛ για Μπλατ: “Παγκόσμιο σύμβολο ανθρώπινης δύναμης”

ΑΕΛ για Μπλατ: "Παγκόσμιο σύμβολο ανθρώπινης δύναμης"

Η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση για τον προπονητή της μπάσκετ του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, τον οποίο χαρακτήρισε παγκόσμιο σύμβολο ανθρώπινης δύναμης και ψυχικού μεγαλείου.

Προ ημερών ο Ντέιβιντ Μπλατ δημοσιοποίησε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, δεχόμενος εκατοντάδες ευχές παγκοσμίως. Μία από τις ομάδες που έσπευσαν να εκδώσουν ανακοίνωση για τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού ήταν η ΠΑΕ ΑΕΛ.

Οι "βυσσινί" χαρακτήρισαν τον κόουτς των ¨ερυθρόλευκων" ως παγκόσμιο σύμβολο ανθρώπινης δύναμης και ψυχικού μεγαλείου.

Αναλυτικά: "Από τη μέρα που ο ίδιος ο Ντέιβιντ Μπλατ δημοσιοποίησε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τον τιτάνιο αγώνα του. Ταυτόχρονα προσπαθούμε να επιμετρήσουμε -επί ματαίω προς το παρόν- την απροσμέτρητη δύναμη της ψυχής του, που αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα. Το ότι οι προσευχές και οι λογισμοί μας τον ακολουθούν σε κάθε βήμα ζωής που κάνει, είναι δεδομένο.

Θα πρέπει ωστόσο σε όλα αυτά, να προστεθούν ο θαυμασμός μας για τον αγώνα του και η ολόθερμη συμπαράσταση μας σ' αυτή τη δύσβατη πορεία που του επιφύλαξε η μοίρα. Ο μεγαλομέτοχος κ. Αλέξης Κούγιας και σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΛ, βρισκόμαστε ηθικά και νοερά στο πλευρό του καταξιωμένου κόουτς, θαυμάζουμε το απροσμέτρητο σθένος του, πιστεύουμε στην τελική του "νίκη" απέναντι στο πρόβλημα και θεωρούμε ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ αποτελεί ήδη παγκόσμιο σύμβολο ανθρώπινης δύναμης και ψυχικού μεγαλείου".

Ο Μπλατ είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του: "Διαγνώστηκα με Πρωτοπαθή Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση, ένα αυτοάνοσο νόσημα που αλλάζει με πολλούς τρόπους την ποιότητα σου και την ικανότητά σου να κάνεις ακόμη και τις βασικές λειτουργίες με τρόπους που πάντα σου φαίνονταν φυσιολογικοί".

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *