«Αθώα» αντικείμενα στο μικροσκόπιο

1Στην καθημερινότητά μας οι άνθρωποι ποτέ δεν σκεφτόμαστε πραγματικά πως είναι τα πράγματα από πολύ κοντά και δεν δίνουμε καμία σημασία στον μικρόκοσμο που μας περιβάλει. Αυτή η άγνοια ίσως είναι κάτι καλό, διότι μερικά πράγματα μοιάζουν τρομακτικά κάτω από το μικροσκόπιο όπως και τα μικροσκοπικά πλάσματα που σέρνονται πάνω τους .
Στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η ουσία των εφιαλτών. Δείτε τα παρακάτω αντικείμενα κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα και ….καλές αϋπνίες!!!!
1. Το μαξιλάρι σας
Είναι ένα μέρος που ξεκουράζετε το κεφάλι σας κάθε βράδυ, ένα μέρος της ζεστασιάς, της άνεσης και της ασφάλειας.

Αλλά λίγο πιο κοντά……

Αυτά είναι κοινά ακάρεα της οικιακής σκόνης. Αυτή τη στιγμή υπάρχει περίπου 1 εκατομμύριο από αυτούς τους φρικαλέους μικροοργανισμούς μέσα στο μαξιλάρι σας. Βόσκουν στο μαξιλάρι σας και το στρώμα σας και τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του οργανισμού σας.
2. Η γλώσσα σας
Σε κανονικό μέγεθος

Και λίγο πιο κοντά….

Η ανθρώπινη γλώσσα είναι καλυμμένη με μικροσκοπικές αιχμές που ονομάζονται νηματοειδείς θηλές . Κάνουν μια ποικιλία από χρήσιμα πράγματα , όπως η ανίχνευση των γεύσεων και η χειραγώγηση του φαγητού στο στόμα σας , αλλά μοιάζουν λίγο με ασθένεια, έτσι δεν είναι ;
3. Σκώροι και πεταλούδες
Οι πεταλούδες είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο αξιολάτρευτα έντομα στον κόσμο. Τα αραχνοΰφαντα φτερά τους είναι σαν ζωγραφισμένα πανέμορφα βιτρό παράθυρα. Οι σκώροι σε γενικές γραμμές δεν είναι τόσο όμορφοι εκτός από ένα είδος , το σκώρο luna, που είναι πανέμορφος.

Αλλά από κοντά ….

4. Το ανθρώπινο μάτι
Σε κανονικό μέγεθος

Κάτω από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο….

5. Οι βλεφαρίδες σας
Δεν είναι τρομακτικό το θέαμα των βλεφαρίδων κάτω από το μικροσκόπιο, αλλά τα μικροσκοπικά πλάσματα που ζουν στο εσωτερικό τους.

Τα παράσιτα αυτά λέγονται demodex, ζουν στις βλεφαρίδες μας και τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του δέρματός μας και τα έλαια που συλλέγονται στους θύλακές μας.

6. Η οδοντική πλάκα
Η οδοντική πλάκα είναι αρκετά αηδιαστική σε φυσικό μέγεθος….

Αλλά και από πολύ κοντά…..

7. Οι βεντούζες των καλαμαριών και των χταποδιών
Το καλαμαράκι και το χταποδάκι που τσακίζουμε με άνεση το καλοκαίρι στα ταβερνάκια του νησιού.

Αλλά από πολύ-πολύ κοντά ……

8. Υδροθερμικοί μικροοργανισμοί (σκουληκάκια του βυθού)
Πρόκειται για κάποιους μικροοργανισμούς που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, βρίσκονται αρκετά βαθιά στους ωκεανούς και αυτοί είναι 2 λόγοι που δεν μπορούμε να τους δούμε. Αλλά είναι εκεί!…..και περιμένουν.

Σε ένα πιο κοντινό πλάνο…

Πηγη περιεργα

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *