Αισχρή Daily Mail: Αηδιαστικό κολαστήριο η Κως για τους τουρίστες λόγω προσφύγων. Δείτε την ελληνική απάντηση (ΦΩΤΟ)

1Σε ένα απίστευτο προκλητικό δημοσίευμα της κίτρινης και ολίγον ακροδεξιάς βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, παρουσιάζεται το μεταναστευτικό ζήτημα στην Κω μέσα από τα μάτια των Βρετανών τουριστών. Σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα, το δημοσίευμα τονίζει ότι οι «άνθρωποι με τις βάρκες», όπως τους αναφέρει, από τη Συρία και το Αφγανιστάν, έχουν μετατρέψει την Κω σε «αηδιαστικό κολαστήριο».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τη στιγμή που οι τουρίστες προσπαθούν να απολαύσουν τον ήλιο στις παραλίες, «πιο πέρα δεκάδες μετανάστες έχουν στήσει έναν καταυλισμό, κοιμούνται σε κούτες, με σκουπίδια να είναι σκορπισμένα παντού».

Σύμφωνα με μαρτυρίες που περιέχει το δημοσίευμα, η Anne Servante, μία νοσηλεύτρια από το Μάντσεστερ, δηλώνει ότι οι διακοπές της με το σύζυγό της στην Κω «μετατράπηκαν σε εφιάλτη καθώς απένταροι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα διεκδικώντας άσυλο, κάθισαν έξω από το εστιατόριο τους και τους κοίταζαν καθώς έτρωγαν».

«Επισκεπτόμαστε το νησί εδώ και περίπου δέκα χρόνια. Μας αρέσει να τρώμε, να πίνουμε και να χαλαρώνουμε. Όμως φέτος η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Είναι βρώμικα και ακατάστατα. Και άβολα», δηλώνει.

Η εξαιρετική απάντηση στο δημοσίευμα-ντροπή, ήρθε από το ηλεκτρονικό μέσο του συναδέλφου κ. Χατζηστεφάνου, infowar.gr το οποίο δημοσίευσε θέμα με τίτλο στα αγγλικά «Βρετανή, μετατρέπουν Ελληνικό νησί σε κολαστήριο για τους πρόσφυγες», με εμφανή το σαρκασμό στον τίτλο, και με περιεχόμενο μόνο φωτογραφίες από τα κατορθώματα των βρετανών τουριστών. Νομίζω ότι αυτές οι φωτογραφίες δεν επιτρέπουν σε κανέναν τουρίστα να παραπονεθεί επειδή συνάντησε μετανάστη να κοιμάται σε παγκάκι.

2
3

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Πηγή φωτό: infowar.gr

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *