Ακόμη ένα ακραίο κρούσμα βίας σε βάρος φοιτητή στο ΟΠΑ

Ακόμη ένα ακραίο κρούσμα βίας σε βάρος φοιτητή στο ΟΠΑ…
Σημειώθηκε ακόμη ένα ακραίο κρούσμα βίας στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), αυτή τη φορά με θύμα ένα φοιτητή που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. 

Διοικητική υπάλληλος του Ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το περιστατικό συνέβη την, Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017, και ώρα 20:00 περίπου, όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. Διοικητική υπάλληλος του Ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.

Η Πρυτανεία τονίζει πως έτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της ιστορίας και είναι καθήκον όλων μας να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητες μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του Πανεπιστημίου.

Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημάίκή και δημοκρατική λειτουργία του.

Το Πανεπιστήμιο καλεί όποιο μέλος της κοινότητας του Ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε γι’ αυτό το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του Ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *