Αλλόκοτο πλάσμα σαν εγκέφαλος βρέθηκε στον Καναδά (Βίντεο)

Εντυπωσιάζει για μια ακόμη φορά η βιοποικιλότητα του πλανήτης μας.

Ένα ζελατινοειδές σαν βλέννα πλάσμα που βρίσκεται σε ποτάμια και λίμνες, εντοπίστηκε -για πρώτη φορά στην περιοχή- στο πάρκο Stanley στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας, χάρη στα χαμηλά επίπεδα των υδάτων. Η επιστημονική ονομασία του είναι βρυόζωα.

Αν και μοιάζει με μια καστανή άμορφη μάζα λάσπης, αυτός ο παράξενος οργανισμός αποτελείται στην πραγματικότητα από εκατοντάδες μικρότερα πλάσματα που ονομάζονταιζωοειδή (zooids) και βρίσκονται συνήθως στο βάθη ποταμών και λιμνών.

Το δείγμα βρέθηκε από ομάδα ερευνητών του πάρκου σε μια λιμνοθάλασσα στο νότιο άκρο του Stanley Park και αυτό λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων.

Τα βρυόζωα χρονολογούνται περίπου 470 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με απολιθώματα που έχουν βρεθεί. Το είδος που βρίσκεται στο πάρκο Stanley είναι το Pectinatella magnifica, και είχε θεαθεί νωρίτερα μόνο σε περιοχές ανατολικά του ποταμού Μισισιπή.

Είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε βρυόζωο στην περιοχή και η ανακάλυψη του μπορεί να σημαίνει ότι το είδος έχει αρχίσει να εξαπλώνεται προς τα βόρεια. Και γιαυτό ίσως ευθύνεται ηκλιματική αλλαγή.

«Νομίζω ότι είμαστε κοντά στο βόρειο όριο τους», δήλωσε ο καθηγητής βιολογίας Ian Walker από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, στο National Geographic. «Με το κλίμα να θερμαίνεται, μπορεί να μεταναστεύσουν ακόμα πιο βόρεια», είπε επίσης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *