Αμάρτησα για το παιδί μου: Ο Γιάννος Παπαντωνίου ψήφισε στις εσωκομματικές της ΝΔ

Δεν υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης. Έχει διασταυρωθεί. Ο Γιάννος Παπαντωνίου, θέλοντας να στηρίξει την υποψηφιότητα του υιού του που κατεβαίνει για βουλευτής στη Μαγνησία με τη ΝΔ, εγγράφηκε σε τοπική του Βόλου και ψήφισε το προηγούμενο ΣΚ, για να δώσει το στίγμα και της οικογενειακής συμμετοχής. Ο Γιάννος θέλει να ανταποδώσει τη στήριξη στον υιό του που τον υπερασπίζεται δημόσια στα κανάλια, παρότι πλέον ανήκει στη ΝΔ και αποτελεί τη χρυσή μεταγραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλος ένας χρυσός γόνος από το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ στην αγκαλιά ενός κόμματος που έχει μεταλλαχθεί σε εταιρία εξυπηρέτησης συμφερόντων.
Η εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ πριν από ένα χρόνο:
Ο γιος του Γιάννου, που ευελπιστεί να κατέβει με τη Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία, προβάλλει το (βαρύ) Καρτάλης από τη μητέρα για να προσελκύσει ψηφοφόρους
Αν η πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων και των συμβολισμών, τότε η επιλογή του Νικήτα Παπαντωνίου, 40 ετών, από την ηγεσία της Ν.Δ. για να κατέβει στις επόμενες εκλογές στη Μαγνησία έχει μια διάσταση που ξεπερνά την πολιτική φιλοδοξία του νεαρού γόνου της πολιτικής οικογένειας.
Είναι πολλοί οι «γαλάζιοι» παράγοντες που λένε ότι η υποδοχή βουλευτών από άλλους πολιτικούς χώρους -όπως ο Ιάσων Φωτήλας και ενδεχομένως η Κατερίνα Μάρκου- και η επιλογή στελεχών όπως ο Νικήτας Παπαντωνίου, ο πατέρας του οποίου βαρύνεται με κατηγορίες για σκάνδαλα, συνιστούν αυτογκόλ και πληγώνουν τον κόσμο της παράταξης. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαφορετική άποψη και ακολουθεί συγκεκριμένο «οδικό χάρτη» για τη διεύρυνση του κόμματος με στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα και από άλλους πολιτικούς χώρους.
Ο Νικήτας Παπαντωνίου είναι γιος του Γιάννου Παπαντωνίου, εμβληματικής προσωπικότητας του σημιτικού εκσυγχρονισμού.
Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ως γνωστόν, χρεώνεται πολιτικά, ως «τσάρος» της οικονομίας κατά την περίοδο του Χρηματιστηρίου, την καταστροφή των χιλιάδων οικογενειών που έχασαν τις καταθέσεις τους, αλλά και την κατασκευή των greconomics, των οικονομικών στοιχείων με τα οποία μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ. Στη συνέχεια, πάντως, ανταμείφθηκε από τον Κώστα Σημίτη με τη θέση του υπουργού Εθνικής Αμύνης, για να καταλήξει υπό έρευνα από την Εξεταστική που συγκρότησε η παρούσα κυβέρνηση.
Ισως επειδή και ο ίδιος ο Νικήτας Παπαντωνίου αντιλαμβάνεται ότι το επώνυμο δεν είναι και το πλέον κατάλληλο διαβατήριο για το κεντροδεξιό κοινό, στα τοπικά κανάλια της Μαγνησίας, από όπου άρχισε την πολιτική προσπάθειά του, εμφανίζεται ως Νικήτας Καρτάλης – Παπαντωνίου.

Ο κ. Πολύζος μάλιστα στο TRT, στη συνέντευξη με την οποία τον παρουσίασε στο κοινό της Μαγνησίας μετά την επιλογή του από το μητρώο στελεχών της Ν.Δ., προέταξε το Καρτάλης και τον αποκαλούσε «κ. Καρτάλη».
Προβάλλει έτσι το όνομα της μητέρας του Αμαλίας Καρτάλη (πρώην σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία απεβίωσε προ 20ετίας) και υπενθυμίζει την καταγωγή του από την ιστορική οικογένεια των Καρτάληδων. Παρ’ όλα αυτά, δεν θέλει να διαρρήξει τη συνέχεια με τον πατέρα του. Ο Νικήτας Παπαντωνίου λέει ότι όταν επελέγη από το μητρώο στελεχών ενημέρωσε τον πατέρα του για να μην πέσει από τα σύννεφα. Περιγράφοντας ο ίδιος τη διαδρομή του, λέει ότι η πολιτική ήταν εξ απαλών ονύχων στην καθημερινότητα και στην κουλτούρα του, δηλώνει ανέκαθεν κεντροδεξιός, που όμως ψήφιζε ΠΑΣΟΚ λόγω του πατέρα του, και υποστηρίζει ότι στις εκλογές του 2007 -αφού ο πατέρας του είχε διαγραφεί από τον Γιώργο Παπανδρέου- δεν ψήφισε, το 2009 ψήφισε μικρό κόμμα και από το 2012 ψήφισε Ν.Δ.
Για τον πατέρα του
Αναφερόμενος στον πατέρα του, αποτιμά θετικά τη συμβολή του λέγοντας «συνδύασε το όνομά του με μεταρρυθμίσεις με τις οποίες εγώ συμφωνώ». Στις συνεντεύξεις που δίνει στα τοπικά κανάλια ο Νικήτας Παπαντωνίου δεν κρύβει ότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στη Μαγνησία. Φέρεται, μάλιστα, ότι είπε σε συνομιλητές του στο κανάλι ότι «ο Κυριάκος με διαβεβαίωσε θα κατέβω στη Μαγνησία».
Σε κάθε περίπτωση, εμφανίζεται βέβαιος ότι «έπειτα από τρία, τέσσερα ή πέντε χρόνια θα έχουμε γίνει καλύτεροι στην άσκηση της εξουσίας», δηλώνοντας έτσι τη βεβαιότητά του ότι η Ν.Δ. όχι μόνο θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά και ότι ο ίδιος θα έχει θέση στον κυβερνητικό μηχανισμό, είτε εκλεγεί είτε όχι.
Τα άλλα στελέχη της Ν.Δ. στη Μαγνησία, πάντως, δεν φαίνονται να ανησυχούν ιδιαίτερα. Καταρχήν, λένε πως το εάν θα είναι ή όχι υποψήφιος είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου του κόμματος, ακολούθως με τόσο βαρύ όνομα, λόγω ΠΑΣΟΚ, δύσκολα θα προχωρήσει στο κεντροδεξιό κοινό της περιφέρειας. Ο ίδιος πάντως περιμένει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει γραμμή στον τοπικό μηχανισμό να τον στηρίξει, κάτι που είναι αμφίβολο αν θα γίνει μετά τις αντιδράσεις που έχει ήδη προκαλέσει η επιλογή του, αλλά και στην περίπτωση που γίνει, αν θα είναι αρκετό για να του δώσει μία έδρα στην περιοχή, που σήμερα κατέχει ο Χρήστος Μπουκώρος, με πρώτη αναπληρωματική τη Ζέττα Μακρή.
Ο Ρηγιλλάκος
https://rigillakos.wordpress.com Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *