Αμεση ανάλυση: Τέλος τα ψέματα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Από αύριο αλλάζει εντελώς το πολίτικο σκηνικό στην χώρα. Αλλά κυρίως αυτό που φαίνεται και πρέπει να αλλάξει είναι η λογική διακυβέρνησης. Είναι αναγκαίο πιο πολύ από ποτέ να συνειδητοποιήσουν όλοι και κυρίως όσοι θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης ότι δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί ούτε δευτερόλεπτο για την δουλειά που χρειάζεται να γίνει στην Χώρα. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις, αναβολές, και χασομέρι σε λογικές δικαιολογίας μέχρι να ενημερωθούν οι καινούργιοι υπουργοί – υφυπουργοί – γεν. γραμματείς και γενικώς το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Η διαφορά που καταγράφει το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να μετατραπεί άμεσα σε διαφορά νοοτροπίας αλλά και αποτελεσματικότητας. Να μετουσιωθεί σε ευθύνη απέναντι στην Χώρα και σε όλους τους πολίτες της.

Από την αύριο επιβάλλεται να αφήσουμε πίσω τα τελευταία 4,5 χρόνια που για πολλούς ήταν χαμένα χρόνια όπου μια κυβέρνηση τις περισσότερες αν όχι όλες τις κρίσιμες στιγμές έκανε κυρίως ασκήσεις επί χάρτου. Χωρίς να καταφέρει να σκίσει κανένα…. Μια κυβέρνηση που υποτίμησε αντιπάλους αλλά και φίλους, καθύβριζε και λοιδορούσε ακόμα και τις καλοπροαίρετες κριτικές, καβάλησε ένα τεράστιο κύμα αλαζονείας μετατρέποντας συνειδητά το αυτονόητο σε fake news και τον διχασμό σε καθημερινότητα. Στοχοποίησε την αριστεία και ισοπέδωσε τις αντοχές νοικοκυριών και επιχειρήσεων με αφήγημα το ότι είμαστε «νέοι –ωραίοι και στο τέλος μοιραίοι…». Την αλλοίωση της αλήθειας με ψέματα και την προπαγάνδα ως επικοινωνιακή προϋπόθεση. Όλα αυτά με παρανομαστή μια αδιανόητη προχειρότητα , απροετοίμαστης απειρίας. Που κόστισε στον τόπο πολλά.

Το αύριο και το μέλλον είναι που κρίνουν την διακυβέρνηση του κάθε λαού. Το όραμα, η προοπτική και ο στόχος που γίνονται πραγματικότητα είναι αυτά που κάνουν την διαφορά. Η ενότητα και η σταθερότητα μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ή τουλάχιστον την βάση για δημιουργία και προκοπή. Η παιδεία σε συνδυασμό με την γνώση μετασχηματίζονται σε πρόοδο. Η τεχνολογία με αρκετή δόση εξωστρέφειας μπορεί να δώσει την απαραίτητη ώθηση αλλά και λύσεις στην καθημερινότητα. Η ενεργοποίηση πυλώνων του Ελληνισμού όπου και αν βρίσκονται ισοδυναμούν με δύναμη ενός στρατηγικού συμμάχου.

Για όλα τα παραπάνω ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται έτοιμος από καιρό για να αναλάβει την διακυβέρνηση. Ακόμη και για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Κυβέρνηση του με βάθος σε θέσεις πρόεδρων οργανισμών είναι έτοιμος για την επόμενη μέρα. Με προσωπική ενασχόληση και δουλειά μηνών ως προς τις επιλογές. Έχει δείξει και ότι έχει κατανοήσει τα δομικά προβλήματα και τις άμεσες προτεραιότητες που δεν αντέχουν σε καμία χρονική διαπραγμάτευση. Άλλωστε είναι ξεκάθαρο το μήνυμα και δεν χωρά αμφισβήτηση από αύριο, τέλος τα ψέματα για να μην γίνουν ξανά τα λάθη του χθες.

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *