Αμεση αντίδραση Ντ. Μπακογιάννη σε αναφορές Πολάκη

«Η δημοκρατία είναι μία για όλους», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε τόνους και με εκφράσεις που δεν θύμιζαν το ύφος και το ήθος εκείνων που χαρακτηρίστηκαν «πολακισμοί», αλλά και με δίχως ένα ευθύ συγγνώμη προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Κυμπουρόπουλο, τον οποίο είχε προσβάλει μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Παρά την αποφυγή των ακραίων εκφράσεων, ωστόσο, η ομιλία του κ. Π. Πολάκη χαρακτηριζόταν από έντονα διχαστικό λόγο, αποκορύφωμα του οποίου ήταν να μιλήσει για δύο δημοκρατίες, που η μία έχει τα χαρακτηριστικά της Ν.Δ. και η άλλη του ΣΥΡΙΖΑ. «Μας χωρίζει άβυσσος. Είμαστε δύο κόσμοι. Είμαι επικίνδυνος για τη δική σας δημοκρατία, που είχατε χρόνια και θέλετε να ξαναφέρετε. Οχι για τη δημοκρατία των λαϊκών αναγκών», είπε χαρακτηριστικά. «Ο κ. Πολάκης μίλησε για τη «δική σας» και τη «δική μας» δημοκρατία. Αυτό είναι φασιστοειδής λογική. Η δημοκρατία είναι μία για όλους», απάντησε αμέσως η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, για να προσθέσει: «Υπάρχουν όρια στη φασιστοειδή λογική».

Ως εκείνη την ώρα –αργά το απόγευμα ανέβηκε στο βήμα ο κ. Πολάκης– το κλίμα στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου εξελίσσεται και ολοκληρώνεται απόψε η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, χαρακτηριζόταν αφενός από το «μούδιασμα» εξαιτίας της οξύτητας της σφοδρής προχθεσινής σύγκρουσης Αλ. Τσίπρα και Κυρ. Μητσοτάκη, και αφετέρου από το γεγονός ότι ουδείς εκ των βουλευτών ή και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιχείρησε να στηρίξει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Υπήρξε, μάλιστα, βουλευτής που σχολίασε αρνητικά την επίμαχη κίνηση Πολάκη: «Ηταν μια ομολογουμένως άστοχη, αχρείαστη και κατά τη γνώμη μου λάθος δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας», σημείωσε η κυρία Παναγιώτα Βραντζά. Ενδεικτικό του κλίματος είναι και το γεγονός ότι την ώρα της ομιλίας Πολάκη πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν, ενώ και από τους παρόντες υπήρξαν αρκετοί που δεν τον χειροκρότησαν.

Ως «γραμμή άμυνας» της πλειοψηφίας ήταν η προβολή του ισχυρισμού πως η κατάθεση της πρότασης μομφής της Ν.Δ. κατά Πολάκη ήταν προσχηματική με στόχο να μη γίνει γνωστό το αντιλαϊκό περιεχόμενο του προγράμματός της, ενώ δεν έλειψαν και οι επαναλήψεις της κατηγορίας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση φέρνει τον «κιτρινισμό» στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής.

«Η Ν.Δ. είναι κάθετα αντίθετη στην επιδίωξη να μετατραπεί σε απέραντη λασπομαχία ύβρεων και κατηγοριών η πολιτική ζωή. Ο αναπληρωτής υπουργός μετέρχεται πολλές φορές αυτά τα μέσα. Εύχομαι ο ίδιος, ο πρωθυπουργός που τον καλύπτει και συνολικά η κυβέρνηση να επιστρέψουν στη θεσμική ευπρέπεια. Η κοινωνία δεν αντέχει στον διχαστικό λόγο», σημείωσε σε παρέμβασή του ο κ. Ν. Δένδιας.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *