Αναγέννηση ή αφανισμός

Αναγέννηση ή αφανισμός

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την ύστατη προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να ξαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή, κάτι όμως που μπορεί να γίνει μόνο με την απόλυτη στήριξη του κόσμου.

Μετά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Όλα είναι ξεκάθαρα. Άπαντες έχουν καταλάβει, άπαντες γνωρίζουν σε πόσο δύσκολο σημείο βρίσκεται ο σύλλογος, αλλά άπαντες παράλληλα γνωρίζουν την λύση για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να… αναγεννηθεί. Και μάλιστα όταν ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι εγγυητής αυτής της προσπάθειας. Όταν ηγείται αυτής της προσπάθειας. Σε όλα τα επίπεδα. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, Ερασιτέχνης, γηπεδικό.

Μέχρι τώρα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πάλευε μόνος του σε όλα τα… ταμπλό. Με τα καλά και τα κακά του. Με τις επιτυχίες του και τις αποτυχίες του. Πλέον αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πλέον θα πρέπει όλοι οι Παναθηναϊκοί, επιφανείς και μη (μιας και είναι της μόδας) να σταθούν στο πλευρό του και να βάλουν ο καθένας το λιθαράκι του για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός εκεί που ανήκει. Στην κορυφή.

Λένε ότι για να γιατρέψεις ένα πρόβλημα θα πρέπει να το κάνεις σε δύο βήματα. Πρώτο βήμα να αναγνωρίσεις την… πάθηση και δεύτερο να βρεις την θεραπεία. Και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τους συνεργάτες του έχουν πετύχει και τα δύο. Γνωρίζουν τα προβλήματα, αλλά έχουν τις λύσεις. Έχουν τον τρόπο να κάνουν και πάλι τον Παναθηναϊκό «πρωταθλητή σε όλα τα σπορ». Και στην σημερινή συνέντευξη Τύπου τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ

Για να γίνει ο Παναθηναϊκός αυτάρκης, αυτοδύναμος, αυτόφωτος θα πρέπει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο κόσμος του Παναθηναϊκού και η Πολιτεία να κάνουν το χρέος τους. Τρεις είναι οι βασικοί άξονες. Α) Θωράκιση της Παναθηναϊκής Πολιτείας στον Βοτανικό από πλευράς κράτους (άλλωστε έχουν ήδη δοθεί οι απαραίτητες εγγυήσεις και δεσμεύσεις από Σύριζα, Νέα Δημοκρατία και Δήμο Αθηναίων), Β) Συγκέντρωση μίνιμουμ 20 εκατομμυρίων από τους φίλους του «τριφυλλιού». Ποσό που απαιτείται για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο σε όλα τα τμήματα στην περίοδο που θα χρειαστεί για να μπει ο σύλλογος στον Βοτανικό και Γ) πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο να παραχωρήσει τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να αναλαμβάνει να καλύψει τα χρέη που έχει αυτή την στιγμή η ποδοσφαιρική ομάδα.

Ή ΟΛΟΙ Ή ΤΙΠΟΤΑ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει μάθει να «μάχεται», έχει μάθει να παλεύει και είναι αποφασισμένος να πετύχει. Δεν είναι όμως ΜΟΝΟ στο χέρι του. Η.. φάση είναι Η ΟΛΟΙ, Η ΤΙΠΟΤΑ. Απλά τα πράγματα. Τα τρία βήματα που απαιτούνται για την «αναγέννηση» του Παναθηναϊκού όσο δύσκολα είναι, τόσο… απλά είναι. Είναι στο χέρι όλων να πετύχει αυτή η προσπάθεια. Η τελευταία προσπάθεια. Και εδώ θέλει μεγάλη προσοχή.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ούτε… εκβιάζει (όπως εντέχνως προσπαθούν να περάσουν κάποιοι) ούτε… μπλοφάρει. Λέει την αλήθεια στον κόσμο. Κουράστηκε να παλεύει μόνος του για όλα και από την στιγμή που βλέπει ότι δεν έχει κανέναν δίπλα του θα κάνει και αυτός πίσω. Άλλωστε όπως είπε χαρακτηριστικά «Μπορεί να έχω κάνει 3-4 προσπάθειες στο παρελθόν που δεν στέφθηκαν από επιτυχία, αλλά έχω κάνει 3-4 προσπάθειες περισσότερες από όλους τους άλλου μαζί».

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΕ ΔΩΡΕΑΝ

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να σταθούμε είναι και το ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε ότι με το που γίνουν αυτά τα τρία, ο ίδιος θα παραχωρήσει τις μετοχές της ΚΑΕ στον Ερασιτέχνη. Μετοχές που σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση ορκωτών λογιστών ανέρχονται στα 25.000.000 ευρώ. Και αυτές θα παραχωρηθούν δωρεάν.

ΑΛΛΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΛΟ… ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

Επίσης πολλοί πρόλαβαν να προκαταβάλουν το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειες. Μία ακόμα αποτυχία, λένε, γιατί κάτι ανάλογο έγινε και με την Παναθηναϊκή Συμμαχία. Καμία σχέση. Πρώτον άλλο Αλαφούζος, άλλο Γιαννακόπουλος και στην συγκεκριμένη περίπτωση θα υπάρχει και ένα ολόκληρο γήπεδο. Μια Παναθηναϊκή Πολιτεία, που εκείνες τις ημέρες ο Γιάννης Αλαφούζος δεν μπορούσε καν να οραματιστεί.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε την αλήθεια. Είπε τι έχει κάνει, τι κάνει και τι θα συνεχίσει να κάνει. Και παράλληλα είπε και τι θα γίνει αν συνεχίσει να παλεύει μόνος του. Έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου και σήμανε Παναθηναϊκό συναγερμό. Για τον κόσμο του «τριφυλλιού» ασχέτως αν κάποιοι συμφωνούν ή διαφωνούν με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, είναι μεγάλη τύχη να έχει έναν άνθρωπο να… τρέχει για τα πάντα. Και μάλλον όλοι εμείς που βρισκόμαστε γύρω από την ομάδα και την αγαπάμε και την πονάμε θα πρέπει να σταματήσουμε να παρακολουθούμε τις προσπάθειές του και θα πρέπει να σταθούμε δίπλα του.

Photo Credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *