Αναδρομικά έως και 466 ευρώ για τις επικουρικές συντάξεις

Αναδρομικά από «κλεμμένα» στις συντάξεις επιστρέφει το υπουργείο Εργασίας σε 200.000 συνταξιούχους 23 επικουρικών ταμείων με ποσά που κατά γενικό μέσο όρο ανέρχονται στα 260 ευρώ, ενώ ανά Ταμείο φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 460 ευρώ.
Οι λογαριασμοί όλων των δικαιούχων έχουν πιστωθεί με τα ανάλογα ποσά και θα πληρωθούν στις 2 Αυγούστου με την τακτική μηνιαία επικουρική τους σύνταξη.
Την επίσημη λίστα πληρωμών με όλα τα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις και τι έχουν λαμβάνειν οι συνταξιούχοι από 23 Ταμεία εξασφάλισε κατ’ αποκλειστικότητα ο Ελεύθερος Τύπος και τη δημοσιεύει σήμερα.
Η λίστα παραδόθηκε στο υπουργείο Εργασίας από την ΗΔΙΚΑ. Εχουν μετρηθεί τα ποσά για όλα τα Ταμεία, εκτός από ΟΤΕ, Αγροτικής, ΕΤΒΑ και ΕΛΤΑ για τα οποία υπάρχει εκτίμηση που είναι σχεδόν οριστική.
Στους συνταξιούχους της ΑΤΕ για παράδειγμα για τεχνικούς λόγους τα αναδρομικά θα πιστωθούν σε δύο δόσεις, μία στις 2 Αυγούστου και μια δεύτερη γύρω στις 10 Αυγούστου. Σημειωτέον ότι το πιο μεγάλο ποσό αναδρομικών ανήκει σε συνταξιούχους από το επικουρικό της ΑΤΕ (ΕΛΕΜ) με περίπου 1.300 ευρώ μικτά και 1.040 ευρώ καθαρά μετά το φόρο.
Οι αλχημείες
Τα αναδρομικά έρχονται μετά τις αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου, που εντόπισε μια άνευ προηγουμένου παρανομία των Ταμείων που γινόταν με οδηγίες του υπουργείου Εργασίας, καθώς στις επικουρικές που μειώθηκαν με το νόμο Κατρούγκαλου επιβάλλονταν παρανόμως και κρατήσεις που δεν προβλέπονταν σε κανένα νόμο του Μνημονίου!
Οι κρατήσεις αυτές ήταν από 3% ως 10% και επιβάλλονταν κλιμακωτά στα μικτά ποσά επικουρικών που ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ. Ομως μετά το κούρεμα των επικουρικών που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Κατρούγκαλου από τον Ιούνιο του 2016 και μετά, οι ίδιες μειώσεις (3% ως 10%) συνέχισαν να επιβάλλονται σαν να μην είχαν μειωθεί οι επικουρικές, και μάλιστα έμπαινε κράτηση 3% ως 10% ακόμη και σε επικουρικές που μετά το νόμο Κατρούγκαλου πήγαν κάτω από 300 ευρώ!
Η κλεψιά δεν είχε προηγούμενο αφού ο νόμος (3986/2011) που προέβλεπε την κράτηση 3% ως 10% «έπιανε» τις επικουρικές άνω των 300 ευρώ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «εθνοσωτήρες» της κυβέρνησης είχαν το θράσος να διατηρούν τις μειώσεις ακόμη και σε επικουρικές που ήταν κάτω από 300 ευρώ!
Αυτή η παρανομία θα συνεχιζόταν ακόμη και σήμερα, αν δεν υπήρχαν οι αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου και στη συνέχεια οι μαζικές αιτήσεις των συνταξιούχων για να πάρουν πίσω τα λεφτά που τους έκλεβαν (σ.σ.: για την ιστορία, οι αιτήσεις στο ΕΤΕΑΕΠ ήταν τόσες πολλές που τις μετέφεραν… σε φορτηγάκι των ΕΛΤΑ)
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος Labels Άρθρα, Ξυπνήστε Ρε, Οικονομικά Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *