Τελευταία Νέα

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 3500 ΧΡΟΝΙΑ!

1Ο ΑΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ

Η ιστορία των σημαιών της Ελληνικής χριστιανικής Αυτοκρατορίας είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και εθνικοϊστορικά σημαντική. Αρχικά, το «Βυζάντιο» χρησιμοποιούσε τη ρωμαϊκή σημαία, που σύμφωνα με την παράδοση σχεδίασε ο στρατάρχης Μάριος (157-86 π.Χ.) και έφερε την ονομασία σίγνο (signum). Η σημαία αυτή, η οποία ήταν κόκκινη και έφερε ασημένιο αετό με ανοικτές φτερούγες και χρυσούς κεραυνούς στα νύχια του, αποτελούσε ίσως το μοναδικό πράγμα που δεν άλλαξε στην πολυτάραχη Ρώμη, η οποία άλλαξε τόσες μορφές πολιτεύματος και υπέφερε αιματηρές και απειλητικές εμφύλιες και πολέμιες συγκρούσεις. Η μοναδική τροποποίηση που έγινε στη ρωμαϊκή σημαία ήταν να μεταβληθεί το χρώμα του αετού σε χρυσό και, ταυτόχρονα, να στερηθεί τους κεραυνούς του κατά την εποχή του αυτοκράτορα Αδριανού (117-138 μ.Χ.). Οι ρωμιοί ονόμαζαν την κόκκινη αυτή σημαία φοινικίδα, λόγω ακριβώς του χρώματός της.
Η κάθε δυναστεία της Ελληνικής χριστιανικής Αυτοκρατορίας χρησιμοποιούσε και τη δική της ιδιόμορφη σημαία· ανάμεσα στα σύμβολα που χρησιμοποιούνταν ήταν η ημισέληνος, η ανεστραμμένη ημισέληνος, ο σταυρός, το χριστόγραμμα κ.τ.λ. Τον ρωμαϊκό αετό στη «βυζαντινή » σημαία επανέφερε ο αυτοκράτορας Ιουλιανός (361-363), ίσως ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην Κωνσταντινούπολη. Μετά το θάνατό του, το μισοφέγγαρο (υπήρξε το έμβλημα της θεάς Αρτέμιδος) διαγράφηκε από τη σημαία, διατηρήθηκε όμως ο περήφανος αετός που έβλεπε δεξιά, ο οποίος και αποτελούσε άρρηκτα συνδεδεμένο σύμβολο με τους Έλληνες.
Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 3500 ΧΡΟΝΙΑ

2

Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1600 π. Χ. Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ.
Στις πολύχρυσες Μυκήνες και στους Μυκηναίους προγόνους μας ήταν σύμβολο εξουσίας. Το χρησιμοποιούσαν πριν 3500 χρόνια κα φυσικά για να απολήξει σε σύμβολο υπήρχε και στην κοινωνική θεώρηση των Ελλήνων προγόνων μας. Κατά καιρούς γράφονται διάφορα θεωρήματα κυρίως ελληνόφωνων υπηκόων αυτής της χώρας για την ανατολίτικη προέλευση του από τους Χετταίους οι οποίοι όμως είχαν εξέλιξη από το 1350 -1300 π. Χ στα βάθη της Μκράς Ασίας αλλά και σε διάφορους άλλους λαούς που δεν υπάρχουν πια και έχουν εξαφανιστεί στο διάβα του χρόνου. Ίσως δεν είναι και καθόλου τυχαίο ότι τα θεωρούμενα « αποκτήματα » των ελλήνων προέρχονται από λαούς που δεν υπάρχουν πια αλλά και καθόλου τυχαίο ότι οι Έλληνες είναι ίσως ο αρχαιότερος λαός στον κόσμο με ενιαία υπόσταση και θεώρημα . Εδώ όμως σχεδόν καθημερινά αποδεικνύεται ότι η αλήθεια υπάρχει και πέρα από αυτούς .Το σύμβολο του δικέφαλου αετού, όμως το χρησιμοποιούσαν οι Μυκηναίοι στις Μυκήνες ήδη από το τέλος του 1600 πΧ Τουλάχιστον 300 χρόνια νωρίτερα …από τους Χετταίους και για να φτάσει να κοσμεί και να συμβολίζει ένα σημαίνον ελληνικό πρόσωπο κάποιοι αιώνες θεώρησης είναι βέβαιο ότι θα προϋπήρξαν. !!! Ο δικέφαλος αετός λοιπόν , , εν ουσία καθόλου τυχαία δεν υπήρξε ανώτερο σύμβολο της Ελληνικής Αυτοκρατορίας των Ρωμαίων.
Όπως εκτίθεται στο ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

1

ΧΡΥΣΟ ΠΕΡΙΔΕΡΑΙΟ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΕΛΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΖΕΥΓΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΙΚΩΝ ΑΕΤΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.-ΜΥΚΗΝΕΣ ΤΑΦΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Α ΤΑΦΟΣ V 16ος ΑΙΩΝΑΣ π. Χ. ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΥΡ. Π 689 ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ο δικέφαλος αετός ήταν σε τάφο έλληνα βασιλέα στις Μυκήνες και δεν βρέθηκε σε διφορούμενο χώρο αλλά σε χώρο που φτιάχτηκε για να συνοδεύσει ανώτατο άρχοντα στον άλλο κόσμο , σύμβολο υπέρτατο δηλαδή και πράγμα πολύτιμο και για τον νεκρό άνακτα αλλά και για τους έλληνες που τον τοποθέτησαν στον τελευταίο και σημαντικό χώρο .Χωρίς καμιά αμφισβήτηση λοιπόν έχουμε ένα σύμβολο των ελλήνων να χρησιμοποιείται πριν 3500 χρόνια , αλλά και το ίδιο σύμβολο να κυματίζει μετά από 2500 χρόνια στα φλάμουλα των απογόνων αυτών των Ελλήνων.

Ένα σημαντικό πράγμα που δεν είναι πολυσυζητημένο είναι ότι , σήμερα ανακαλύπτουμε μινωϊκά και μυκηναϊκά και αρχαϊκά και κλασικά στοιχεία μέσα από επιμελημένες αλλά και τυχαίες ανασκαφές , αρκετές από αυτές μάλιστα έχουν ήδη συληθεί σε αρχαίους χρόνους, αυτές λοιπόν οι ανακαλύψεις δεν μπορεί να γίνονται μόνον στις μέρες μας πράγμα που σημαίνει ότι οι προηγούμενες γενεές γνώριζαν αρκετά στοιχεία ,εκτός από την γραμματεία, για τους προγόνους τους και η συνέχεια του Γένους των Ελλήνων είναι μια μεταστοιχείωση φιλοσοφίας και πράξης. Μέσα στην πράξη μπορούμε να θεωρήσουμε λοιπόν είναι ότι η γνώση αυτή μεταφέρθηκε μέσα από ευρήματα αιώνων. Τα ευρήματα αυτά λοιπόν τα μεταστοιχείωσαν οι προγονοί μας στο δικό τους ανθρωποκεντρικό σύστημα γνωρίζοντας τις ρίζες τους και εντάσσοντας τες στο δικό τους ανά τους αιώνες περιβάλλον .

2

Μυκήνες – μυκηναϊκό αγγείο από τις ανασκαφές. εύρημα του Alan John Bayard Wace 15ος -13ος αιώνας π.Χ.

1

Από τα ευρήματα στις ανασκαφές του Ε.Σλήμαν στους τάφους των Μυκηνών

1

ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟhellinon.net

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *