Ανακαλυφθηκε ιός 700 ετών στον Καναδά

2Μπορεί να μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας, είναι όμως πραγματικότητα. Μία ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, του Σαν Φρανσίσκο, ανακάλυψαν τον εξαφανισμένο ιό.

Ο 700 ετών ιός ανακαλύφθηκε στα Βορειοδυτικά Εδάφη του Καναδά. Μετά από την απόψυξη κομματιού πάγου που περιείχε περιττώματα ταράνδου, στα οποία οι ερευνητές ανακάλυψαν το ιικό γονιδίωμα.

Μεταφέροντας το εύρημα στα εργαστήρια τους, κατάφεραν να αποσπάσουν το γενετικό υλικό του ιού και να κάνουν την ανασύστασή του.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην Εθνική Ακαδημία Επιστήμης της Αμερικής. Το εύρημα θεωρείται πολύ σημαντικό καθώς αποδεικνύει ότι αρχαίοι ιοί μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια μόλις λιώσουν οι πάγοι, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Σε συνέντευξή του στο New Scientist, ο Jean-Michel Claverie από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας, δήλωσε ” Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι μερικοί αρχαίοι ιοί μπορούν να μολύνουν ακόμη και σήμερα κάποια ζώα, φυτά ή και ανθρώπους “. Ενώ, άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τέτοιου είδους ιοίδεν είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *