Ανακοίνωσε Λεκαβίτσιους η Ζάλγκιρις

Ανακοίνωσε Λεκαβίτσιους η Ζάλγκιρις

Στην Ζάλγκιρις, όπως αναμενόταν, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λούκας Λεκαβίτσιους, με την λιθουανική ομάδα να ανακοινώνει την επιστροφή του διεθνή γκαρντ στην ομάδα.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους είναι και επίσημα παίκτης της Ζάλγκιρις. Η λιθουανική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνή γκαρντ, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που τον ήθελαν να επιστρέφει στην ομάδα ανέδειξε έπειτα από μία διετία στον Παναθηναϊκό.

Ο Λεκαβίτσιους ήταν εδώ και μέρες γνωστό ότι ήταν εκτός πλάνων στον Παναθηναϊκό, με τον Πέιτον Σίβα να θεωρείται ο πιο πιθανός αντικαταστάτης του. Την ίδια στιγμή το ενδιαφέρον της Ζάλγκρις ήταν έντονο, με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να περιμένει στην γωνία από το… περσινό καλοκαίρι, όταν υπήρχε σενάριο να μην ενεργοποιήσει ο Παναθηναϊκός την team option που είχε στο συμβόλαιό του.

Στην Ζάλγκιρις ο Λεκαβίτσιους αναμένεται να έχει τον ρόλο του back up πόιντ γκαρντ, όπως ακριβώς δηλαδή και στον Παναθηναϊκό. Ο Λιθουανός γκαρντ είναι η τρίτη μεταγραφή της ομάδας, αφού έχουν προηγηθεί η απόκτηση του Νάιτζελ Χέιςκαι του Τζοκ Λαντέιλ,την ίδια στιγμή που η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους φέρεται να εξετάζει και την περίπτωση του Ζακ ΛεΝτέι. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 χρόνων.

Ο Λεκαβίτσιους είχε την φετινή σεζόν 7.2 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 3 ασίστ μέσο όρο σε 17.8 λεπτά συμμετοχής στην Basket League, ενώ στην EuroLeague είχε 4 πόντους και 1.3 ασίστ μέσο όρο σε 10 λεπτά συμμετοχής.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *