Τελευταία Νέα

Ανανεωμένος ο Microsoft Edge σε επίπεδο προστασίας του χρήστη

Ανανεωμένος ο Microsoft Edge σε επίπεδο προστασίας του χρήστη

Ένα από τα πιο συνηθισμένα κενά ασφαλείας που αντιμετωπίζει ένας μοντέρνος browser είναι το ζήτημα του εντοπισμού των όσων κάνει ο χρήστης μαζί του.

Σε αυτό το πεδίο, η Microsoft υπόσχεται ότι θα βελτιώσει τον browser που βρίσκει κανείς ενσωματωμένο στα Windows 10, προκειμένου να μειώνονται οι πιθανότητες αποτελεσματικής λειτουργίας τεχνολογιών tracking για κακόβουλο σκοπό. Η εταιρεία σημειώνει ότι καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να είναι εφικτό να μπλοκάρεται η πλειοψηφία των trackers στο Διαδίκτυο, χωρίς, όμως, να επηρεάζεται η συμβατότητα του browser με τις περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες και άλλες λειτουργίες στον Παγκόσμιο Ιστό.

Με τις αλλαγές που φέρνει η Microsoft στον Edge browser, θα γίνεται μπλοκάρισμα κατά 25% περισσότερων trackers από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, ενώ περιλαμβάνεται και μία λειτουργία που προβλέπει τη δεδομένη συμπεριφορά του κάθε χρήστη σε κάθε site, καθώς και το πόσο επιτρέπει τις λειτουργίες που συμπεριλαμβάνονται εκεί.

Με τον τρόπο αυτό, η μηχανή του browser μαθαίνει από τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις του χρήστη, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η καθημερινή επαφή του χρήστη με δεδομένα sites και άλλες web υπηρεσίες. Αλλαγές υπάρχουν και στο πεδίο της διαμόρφωσης λειτουργίας InPrivate, μέσω της οποίας δεν υπάρχει πλέον δεδομένο το Strict mode, αφού οι ρυθμίσεις και οι επιλογές που κάνει ο κάθε χρήστης, αλλάζουν τα δεδομένα στο μπλοκάρισμα ή μη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft προσφέρει μία συγκριτική αναφορά απόδοσης μεταξύ της τελευταίας έκδοσης του browser της που περιλαμβάνει τις τελευταίες αλλαγές και της προηγούμενης έκδοσης, η οποία δεν τις είχε στη διάθεση του χρήστη. Οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ότι θα πρέπει να γίνει μία σύγκριση όλων των browsers στο κομμάτι κατά το οποίο αποτρέπουν το λογισμικό tracking να λειτουργεί στο παρασκήνιο περιήγησης του Διαδικτύου και σε καθημερινό επίπεδο. Το μόνο δεδομένο είναι ότι οι δημιουργοί λογισμικού βρίσκονται σε μία διαρκή διαδικασία ανανέωσης λόγω αυξημένων online κινδύνων.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *