ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΒΑΜΠΙΡ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

1Για περίπου τέσσερις αιώνες, οι εγκληματίες απέδιδαν τους φόνους που διέπρατταν σε μια υπερφυσική δίψα για αίμα που τους καταλάμβανε. Ορίστε οκτώ τέτοιες περιπτώσεις!

1. ΚΟΜΙΣΣΑ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΜΠΑΘΟΡΙ
Η κόμισσα Ελίζαμπεθ Μπάθορι ήταν από τις πρώτες εγκληματικές φιγούρες που υιοθέτησαν το βαμπιρισμό σα δικαιολογία για τις πράξεις τους. Η σκληρότητα της Ουγγαρέζας ευγενούς έφτανε σε τέτοιο σημείο που κατάβρεχε τις υπηρέτριες και τις άφηνε έξω να πεθάνουν από το κρύο μέσα στο καταχείμωνο. Η Μπάθορι δεν είχε κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα μέχρι το 1609, οπότε δολοφόνησε μια νεαρή αριστοκράτισσα και προσπάθησε να το παρουσιάσει σαν αυτοκτονία.
Αν και στην περίπτωση της Ελίζαμπεθ Μπάθορι, είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς την πραγματικότητα απ’ το μύθο, λέγεται ότι σκότωσε πάνω από 650 γυναίκες και έκανε μπάνιο στο αίμα τους (πράγμα που πίστευε ότι της παρέτεινε τη ζωή). Τελικά, η Μπάθορι, μαζί με τέσσερις υπηρέτες της, κατηγορήθηκε για 80 φόνους. Πέθανε ενώ βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς να προλάβει να δικαστεί. Πέραν του ομώνυμου Κόμη, θεωρείται πως ο Στόουκερ εμπνεύστηκε και από ην Ελίζαμπεθ Μπάθορι για το βιβλίο του Δράκουλας.

2. ΦΡΙΤΖ ΧΑΑΡΜΑΝ
Ο Φριτς Χάαρμαν, γνωστός και ως «το βαμπίρ του Ανόβερου» ήταν ένας από τους πρώτους καταγεγραμμένους δολοφόνους κατά συρροή στον κόσμο. Ανάμεσα στο 1918 και το 1924 δολοφόνησε τουλάχιστον εικοσιτέσσερα άτομα, δαγκώνοντας και σκίζοντας τους λαιμούς των περισσότερων. Στις 19 Δεκεμβρίου του 1924, ο Χάαρμαν καταδικάστηκε σε θάνατο στη γκιλοτίνα για τα εγκλήματά του και αποκεφαλίστηκε στις 15 Απριλίου του 1925. Οι επιστήμονες ήθελαν να μελετήσουν τον εγκέφαλο του Χάαρμαν, οπότε τον διατήρησαν μέσα σε μια γυάλα, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα, στην ιατρική σχολή του Γκέτινγκεν της Γερμανίας.

3. ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΤΣΕΪΣ
Ένα αρρωστημένο πάθος μιας ζωής για το αίμα οδήγησε στο μπαράζ δολοφονιών που μετέτρεψαν τον Ρίτσαρντ Τσέις σε «βαμπίρ του Σακραμέντο». Ανάμεσα στο 1977 και το 1978, ο Τσέις δολοφόνησε και ξεκοίλιασε έξι άτομα ηλικίας από 22 μηνών έως 36 ετών, και στο τέλος τους ήπιε το αίμα. Ο Τσέις επέλεγε τα θύματά του στην τύχη, αλλά έμπαινε στις κατοικίες τους μονάχα αν η πόρτα ήταν ανοιχτή. «Αν η πόρτα ήταν κλειδωμένη σήμαινε πως δεν είσαι ευπρόσδεκτος» είπε στο δικαστήριο, ξεκάθαρα αναφερόμενος στο βαμπιρικό μύθο. Ο Τσέις καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά αυτοκτόνησε παίρνοντας υπερβολική δόση αντικαταθλιπτικών χαπιών το Δεκέμβριο του 1979.

4. ΤΖΕΙΜΣ Π. ΡΙΒΑ
Ο Τζέιμς Π. Ρίβα ήταν μόλις 23 ετών όταν δολοφόνησε την ανάπηρη γιαγιά του στο Μάρσφηλντ της Μασαχουσέτης το 1980, μαχαιρώνοντάς την ξανά και ξανά και πυροβολώντας την τέσσερις φορές στην καρδιά με σφαίρες που είχε βάψει χρυσές. Για να καλύψει το έγκλημά του, έκαψε στη συνέχεια το σπίτι της. Όταν ανακρίθηκε, ο Ρίβα ισχυρίστηκε πως ήταν ένα επτακοσίων ετών βαμπίρ, που σκότωσε τη γιαγιά του για να της πιει το αίμα. Αργότερα άλλαξε την κατάθεσή του, λέγοντας πως ενήργησε όντας σε αυτοάμυνα-πιστεύοντας πως η γιαγιά του ήταν το βαμπίρ και χρησιμοποιούσε έναν παγοκόφτη για να του πίνει το αίμα κάθε βράδυ. Το 1981, ο Ρίβα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για φόνο και εμπρησμό.

5. ΡΟΝΤΕΡΙΚ ΦΕΡΕΛ
Τα παιχνίδια ρόλων εισέβαλαν στην πραγματική ζωή του «Φονικού Βαμπίρ» Ρόντερικ Φέρελ το 1996, όταν αυτός, όντας έφηβος αρχηγός μιας «φατρίας βαμπίρ» (στο πλαίσιο του παιχνιδιού που έπαιζαν, φυσικά) έφερε μερικούς ακολούθους του από το Κεντάκι για να δολοφονήσουν τους γονείς της φίλης του, Χέδερ, προκειμένου αυτή να μπει στην αδελφότητά τους. Αφότου χτύπησαν τον πατέρα της Χέδερ με ένα λοστό, ο Φέρελ και οι φίλοι του έκαψαν το γράμμα V (vampire) στο στήθος του με τσιγάρα. Όταν συνελήφθη, ο Φέρελ είπε στην αστυνομία πως δε θα μπορούσαν να τον κρατήσουν αιχμάλωτο, μιας και ήταν ένας παντοδύναμος βρικόλακας πεντακοσίων ετών, ονόματι Βεσάγκο. Ο Φέρελ ήταν ο νεαρότερος μελλοθάνατος το 1998, αν και η ποινή του μεταβλήθηκε σε ισόβια χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

6. ΚΑΪΟΥΣ ΝΤΟΜΙΤΙΟΥΣ ΒΕΪΟΒΙΣ
Αν αναρωτιέστε τι γνώμη έχουν τα «πραγματικά» βαμπίρ για τις ταινίες Twilight, ο Κάιους Ντομίτιους Βεϊόβις έχει μια ξεκάθαρη θέση. «Η ποπ κουλτούρα με κάνει να θέλω να ξεράσω καυτό αίμα», έγραφε ο Βεϊόβις σε μια εφημερίδα της Μασαχουσέτης το 2011. Ο Βεϊόβις, που πρόκειται να δικαστεί το 2014 για την απαγωγή και δολοφονία τριών ανδρών και την πόση αίματος μιας έφηβης, έχει διχαλωτή γλώσσα, λιμαρισμένα δόντια, εμφυτευμένα κέρατα και τον αριθμό 666 χτυπημένο στο μέτωπό του με τατουάζ. «Ποτέ δεν είδα αυτήν την ηλίθια ταινία» συνέχιζε, «ούτε διάβασα τα βιβλία, ούτε και θα χάσω το χρόνο μου με αυτές τις άχρηστες ασυναρτησίες». Καταλάβατε.

7. ΑΛΑΝ ΜΕΝΖΙΣ
Ο Άλαν Μένζις είχε εμμονή με το φιλμ βρικολάκων Η Βασίλισσα των Καταραμένων, που είχε δανειστεί από τον καλύτερό του φίλο, Τόμας ΜακΚέντρικ. Ο Μένζις το έβλεπε τρεις φορές τη μέρα• στο τέλος πίστεψε πως ο πρωταγωνιστής, ο Ακάσα, ήταν πραγματικός και του ζητούσε να σκοτώσει κάποιον έτσι ώστε να γίνει και αυτός βαμπίρ. «Ήξερα πως έπρεπε να δολοφονήσω κάποιον» είπε ο Μένζις στο δικαστήριο. Διάλεξε τον ΜακΚέντρικ, μιας και ο φίλος του είχε προσβάλει τον Ακάσα. Τον μαχαίρωσε 42 φορές, τον χτύπησε με σφυρί, ήπιε το αίμα του και έφαγε ένα κομμάτι απ’ τον εγκέφαλό του. Ένα χρόνο μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη, ο Μένζις πέθανε, φαινομενικά αυτοκτονώντας.

8. ΤΖΟΖΕΦΙΝ ΣΜΙΘ
Δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς πως ένα κλειστό εστιατόριο θα ήταν στην πραγματικότητα φωλιά βαμπίρ. Κι όμως, εκεί η 22 ετών Τζοζεφίν Σμιθ επιτέθηκε σε έναν άστεγο 69 ετών το 2011. Η Σμιθ φέρεται να είπε στον άνθρωπο «είμαι ένα βαμπίρ και θα σε φάω», προτού δαγκώσει και κόψει κομμάτια από το πρόσωπο, τα χείλη και το χέρι του. Το θύμα κατάφερε να ξεφύγει και να ειδοποιήσει την αστυνομία. Η Σμιθ βρέθηκε μισόγυμνη και λεκιασμένη με αίματα στον τόπο του εγκλήματος, χωρίς να θυμάται τίποτα από το περιστατικό. Παραμένει έγκλειστη μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *