Ανταπόδοση, μια πράξη ευτυχίας!

Πρόσφατα άφησα ένα παιδάκι να περάσει τον δρόμο. Δίνω προτεραιότητα πάντα στους πεζούς μα εκείνη την ημέρα ήταν αλλιώς. Ήμουν…
κακοδιάθετη, δυσκολευόμουν να βγάλω κάποιες δυσάρεστες σκέψεις από το μυαλό μου και όλα μου φαίνονταν μαύρα. Το παιδάκι μου χαμογέλασε διάπλατα και μου είπε ευχαριστώ. Ένα πρόσωπο τόσο λαμπερό θαρρείς πως οι γραμμές του χαμόγελού του θα ξεκολλούσαν για να μου δώσουν ένα φιλί!

Σκέφτηκα, τι όμορφη κίνηση η ανταπόδοση! Πράξη ευτυχίας! Του χαμογέλασα κι εγώ με το πιο γεμάτο μου χαμόγελο κι όλα μέσα μου άλλαξαν! Το χαμόγελο δεν έφυγε από τα χείλη μου εκείνη την ημέρα γιατί εκείνο το παιδί μου μετέφερε όλη του την ψυχική ζεστασιά!

Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας αν όλοι μας ανταποδίδαμε με τον δικό μας τρόπο στην κάθε ευγενική κίνηση;
Πόσο χαρούμενη πόσο χαμογελαστή πόσο αγαλλιασμένη θα ήταν η ψυχή μας αν ανταποδίδαμε το καλό που μας κάνουν;

Πολλοί δυστυχώς έχουν συνδέσει την ανταπόδοση με χρήματα ή κάποιο δώρο αξίας. Πολλοί ντρέπονται και φοβούνται να δώσουν κάτι απλό αλλά με την ψυχής τους επειδή δεν έχει χρηματική αξία. Κάποιοι βέβαια θεωρούν πως το να τους προσφέρουν δίχως να λένε ευχαριστώ είναι δεδομένο! Η αλήθεια είναι πως σε έναν κόσμο τόσο σκληρό και υπολογιστικό οι πιθανότητες να σου χαμογελάσουν, να σε ευχαριστήσουν και να σε κοιτάξουν στα μάτια και όχι στα χέρια έχουν λιγοστέψει.

Μην γίνεσαι ένα με την αγέλαστη μάζα και μη φοβάσαι μήπως σε παρεξηγήσουν ή μήπως ξεχωρίσεις! Γέμισε την ζωή σου με χαμόγελα και από ψυχής πράξεις ανταπόδοσης! Θα γεμίσεις ευτυχία!

Κόψε ένα λουλούδι και πρόσφερέ το εκεί που καιρό δεν βρίσκεις τρόπο να πεις ευχαριστώ! Φτιάξε μια ζωγραφιά με ένα τεράστιο χαμόγελο και μάτια καρδούλες και κόλλα το στο παρμπρίζ του ανθρώπου που πάντα όταν σε βλέπει σε αφήνει να περάσεις τον δρόμο, στείλε ένα mail με κεφαλαίο «ευχαριστώ» στον προϊστάμενό σου που σου άλλαξε την βάρδια που ζήτησες κι ας ήταν τελευταία στιγμή, φτιάξε ένα κέικ και βάλτο σε σακουλίτσες με χρωματιστό καρτελάκι και μια ευχή και γέμισε με γλύκα όσους ανθρώπους σε έχουν βοηθήσει!

Τρόποι ανταπόδοσης πολλοί! Λόγοι ανταπόδοσης ακόμη περισσότεροι!
Εσύ θα κάτσεις στη γωνιά σου μίζερος και με κατεβασμένο κεφάλι;
Έλα σήκωσε τα μάτια! Ευχαρίστησε, χαμογέλασε, ανταπόδωσε!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *