Αντιπαράθεση Google- Τουρκίας για νέα τηλέφωνα Android

Αντιπαράθεση Google- Τουρκίας για νέα τηλέφωνα Android

Η Google ενημέρωσε τους επιχειρηματικούς της συνεργάτες στην Τουρκία πως δεν θα είναι σε θέση να συνεργαστεί μαζί τους πάνω σε νέα τηλέφωνα με Android που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στη χώρα, αφού η τουρκική επιτροπή ανταγωνισμού αποφάνθηκε πως οι αλλαγές στις οποίες προέβη η εταιρεία στα συμβόλαιά της δεν γίνονται αποδεκτές.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αρμόδια αρχή της Τουρκίας επέβαλε στη Google πρόστιμο 93. εκατ. τουρκικών λιρών (17,4 εκατ. δολαρίων) τον Σεπτέμβριο του 2018 για παραβίαση του νόμου περί ανταγωνισμού με τις πωλήσεις λογισμικού για φορητές συσκευές. Στην εταιρεία δόθηκε περιθώριο έξι μηνών για να προβεί σε αλλαγές που θα αποκαθιστούσαν το περιβάλλον ανταγωνισμού.

Στις 7 Νοεμβρίου η επιτροπή ανταγωνισμού αποφάνθηκε ότι οι αλλαγές που έκανε η Google στα συμβόλαια με τους επιχειρηματικούς συνεργάτες της, με βάση τις απαιτήσεις της, ήταν ανεπαρκείς, καθώς και πάλι δεν επέτρεπαν αλλαγές στη default μηχανή αναζήτησης. «Ενημερώσαμε τους business partners μας ότι δεν θα είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε μαζί τους σε νέα τηλέφωνα Android που θα κυκλοφορήσουν για την τουρκική αγορά» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Google.

«Οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να αγοράσουν υπάρχοντα μοντέλα και θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές και εφαρμογές τους κανονικά. Οι άλλες υπηρεσίες της Google δεν θα επηρεαστούν» τονίζεται, ενώ σημειώνεται πως είναι σε εξέλιξη επαφές για την επίλυση του ζητήματος.

Η Google έκανε την ανακοίνωση μέσω μιας τουρκικής εταιρείας δημοσίων σχέσεων, που έστειλε την ανακοίνωση στο Reuters τη Δευτέρα, αφού το Haberturk είχε αναφερθεί στο θέμα το σαββατοκύριακο.

Η επιτροπή ανταγωνισμού ανέφερε ότι επιβάλλει στη Google πρόστιμο 0,05% των εσόδων της ημερησίως για το ζήτημα αυτό, και πως αυτό θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις. Στη Google δόθηκε περιθώριο 60 ημερών να αμφισβητήσει την απόφαση.

Η εν λόγω αρχή είχε ζητήσει από τη Google να αλλάξει όλες τις συμφωνίες διανομής λογισμικού της για να μπορούν οι καταναλωτές να επιλέγουν διαφορετικές μηχανές αναζήτησης στο Android. Το σχετικό ζήτημα προέκυψε μετά από θέμα που είχε τεθεί από τη ρωσική μηχανή αναζήτησης, Yandex.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *