Αν πονάει το αριστερό σας χέρι πηγαίνετε αμέσως στο γιατρό

1Πολλές φορές νιώθουμε έντονους πόνους στο αριστερό μας χέρι χωρίς να γνωρίζουμε τι…
μπορεί να σημαίνει. Οι πόνοι μπορεί να οφείλονται σε ένα τράβηγμα αλλά μπορεί να σημαίνει μέχρι και καρδιακή προσβολή. Τις περισσότερες φορές δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε τέτοιου είδους πόνους. Σε τι όμως μπορεί να οφείλονται;

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικά χαρακτηριστικά τα οποία βρήκαμε στο ιατρικό σάιτ medinova και θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει:

Έντονος πόνος στο αριστερό σας χέρι και στο στήθος

Τις περισσότερες φορές δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαιτέρος, αλλά ο συνδιασμός αυτών των πόνων, μπορεί να χρειάζεται κάποια ιατρική βοήθεια. Υπάρχουν φορές λοιπόν που οι συγκεκριμένοι πόνοι να αποτελούν σοβαρή κατάσταση. Όποτε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Περισσότερα συμπτώματα σε συνδυασμό με πόνο στο χέρι

Η καρδιά δεν είναι παιχνίδι για αυτό τα συμπτώματα που σχετίζονται μαζί της καλό θα ήταν να μην τα αγνοούμε. Πολλοί άνθρωποι που έπασχαν από κάποια σοβαρή καρδιακή νόσο δεν ένιωσαν ποτέ κάποιο πόνο στο στήθος, ή τα συμπτώματα τους να ήταν ελάχιστα. Πολλές φορές το σώμα μας δεν ακολουθεί πάντα την κλασική περιγραφή που θα βρείτε στα βιβλία και υποστηρίζει πως ο πόνος στην καρδιακή προσβολή είναι σα να κάθεται ένας ελέφαντας πάνω στο θώρακά μας με αποτέλεσμα να ασφυκτιούμε. Υπάρχουν φορές που συμπτώματα όπως η ζάλη, η ναυτία, η ασυνήθιστη εφίδρωση, η δυσκολία στην αναπνοή ή οι αυξημένοι παλμοί να μας προειδοποιούν για πιθανότητα καρδιακής προσβολής. Άρα έαν έχετε πόνο στο αριστερό χέρι και συνοδεύεται από οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, τότε υποδεικνύει την πιθανότητα καρδιακού προβλήματος.

Ασταμάτητος πόνος

Εάν για μεγάλο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονος πόνος στο αριστερό σας χέρι καλό θα ήταν να τρέξετε στο γιατρό σας. Μπορεί να μην είναι τόσο πιθανό να σχετίζεται με κάποιο καρδιακό πρόβλημα, όμως μπορεί να είναι προειδοποίηση για κάποια κατάσταση όπως η τενοντίτιδα και η αρθρίτιδα, οι οποίες είναι χρόνιες.

Προσοχή!

Διάφορου τύπου δραστηριότητες μπορεί να βλάψουν ακόμα περισσότερο τον βραχίονα σας. Καλό θα ήταν να υπάρξει ανάπαυση και άμεση ιατρική βοήθεια, καθώς αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι καρδιακών παθήσεων, ειδικά αν ο πόνος είναι βαθύς και ο βραχίονας δεν είναι μαλακός στην αφή. Ο συγκεκριμένος πόνος πολλές φορές εμφανίζεται ξαφνικά, σε κατάσταση ηρεμίας, όπως όταν παρακολουθείτε τηλεόραση. Αν ο πόνος στο χέρι σας συνοδεύεται από οποιονδήποτε συνδυασμό πόνου στο στήθος, ναυτία, εμετό, ζαλάδα, λιποθυμία, δύσπνοια, ασυνήθιστη εφίδρωση, φούσκωμα της κοιλιάς, βήχα ή συριγμό, ζητήστε άμεσα τη βοήθεια του γιατρού σας.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *