Αν Πονάς σε Κάποιο από Αυτά τα 5 Σημεία του Σώματός σου Πρέπει Αμέσως να πας στον Γιατρό.

cnnΟ πόνος είναι μέρος της ζωής, είναι ο τρόπος που το σώμα μας λέει ότι πονάει ή αναρρώνει. Όλοι έχουμε βιώσει πόνους σε κάποια στιγμή στη ζωή μας και ενώ τις περισσότερες φορές δεν είναι κάτι το σοβαρό, υπάρχουν μερικοί τύποι πόνων που ποτέ δεν πρέπει να αγνοούνται. Παρακάτω είναι οι κύριοι τύποι του σωματικού πόνου που οι γιατροί συμφωνούν, ότι θα πρέπει να ελέγχονται αμέσως, αν επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής σας ή αν εξακολουθούν να υφίστανται.

1) Ένας οξύς πόνος ανάμεσα στις ωμοπλάτες μπορεί να είναι ένα σημάδι καρδιακής προσβολής. Πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι γυναίκες, δεν βιώνουν τα κλασικά συμπτώματα της καρδιακής προσβολής, όπως πίεση στο στήθος ή μούδιασμα στο χέρι. Αντίθετα, μπορεί να βιώσουν ζάλη, δύσπνοια, πόνο στο σαγόνι, ναυτία, και πολύ οξύ πόνο, σαν σουβλιά, στην άνω πλάτη. Το καλύτερο είναι να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια όταν αισθανθείτε τέτοιο πόνο.

2) Απότομη κεφαλαλγία, που δεν έχετε ξαναβιώσει παρόμοια, που είναι πολύ χειρότερη από το μέσο τύπο της ημικρανίας ή τον απλό πονοκέφαλο. Ο έντονος πονοκέφαλος θα έρθει εξαιρετικά γρήγορα και μπορεί να είναι ένα σημάδι ανευρύσματος, το οποίο είναι όταν ένα αιμοφόρο αγγείο αναπτύσσει ένα εξόγκωμα γεμάτο με αίμα στα τοιχώματα του που μπορεί να σκάσει ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

ponas-kapoio-auta-simeia-somatos-prepei-amesos-ston-giatro-1

3) Πόνος στο στομάχι που γίνεται ολοένα και πιο έντονος κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτό θα μπορούσε να είναι σκωληκοειδίτιδα, όπου αισθάνεστε σαν να έχετε μαχαιρωθεί στην κάτω δεξιά πλευρά της κοιλιάς σας. Αν ο πόνος συνοδεύεται από αίσθημα ναυτίας ή πυρετό, θα πρέπει να πάτε επειγόντως στο νοσοκομείο ή να ρισκάρετε να σκάσει.

4) Μέτριας έντασης οσφυαλγία που συνοδεύεται από πυρετό θα μπορούσε δυνητικά να είναι μια επικίνδυνη λοίμωξη των νεφρών, που προέρχεται από ουρολοίμωξη. Όταν αγγίζετε το κάτω μέρος της πλάτης θα το νιώσετε εξαιρετικά τρυφερό και ευαίσθητο. Αν αγνοηθεί και αφεθεί χωρίς θεραπεία, οι τοξίνες στο σώμα σας μπορεί να σταματήσουν να φιλτράρονται, καθώς τα νεφρά μπορεί να παύσουν να λειτουργούν.

5) Οι κράμπες της περιόδου ή έντονος πόνος που συνοδεύει την περίοδό σας, που δεν ανακουφίζεται με φαρμακευτική αγωγή και επιδεινώνεται προοδευτικά κάθε μήνα, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ενδομητρίωσης. Η ενδομητρίωση παρουσιάζεται όταν το ενδομήτριο, δηλαδή ο ιστός που φυσιολογικά επενδύει το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας και αποκολλάται κάθε μήνα μαζί με το αίμα της εμμήνου ρύσης αναπτύσσεται έξω από αυτήν. Έτσι, αν η περίοδός σας είναι βασανιστικά επώδυνη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι θα μπορούσε να οφείλεται σε ενδομητρίωση.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πιο κοινές και σοβαρές μορφές πόνου που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο πόνος είναι ένας τρόπος να μας πει στο σώμα ότι κάτι που δεν πάει καλά, και γι “αυτό δεν πρέπει ποτέ να αγνοείται, αν επιμένει ή χειροτερεύει.

Αδιαφορώντας για τον πόνο, μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε πολύ πιο σοβαρές επιπλοκές, και είναι πάντα καλύτερο να κάνετε πρόληψη από θεραπεία. Κανείς δεν θέλει να περάσει τη ζωή του, ανησυχώντας γιατί πονάει, έτσι το καλύτερο είναι να επισκεφτείτε έναν γιατρό και να διορθώσετε το πρόβλημα, πριν να είναι πολύ αργά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *