Απέφυγε τα χειρότερα η ΑΕΚ

ÊÕÐÅËËÏ / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / CUP / AEK - OLYMPIAKOSΑφαίρεση 3 βαθμών από το τρέχον, όχι όμως και από το επόμενο πρωτάθλημα, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 17.000 ευρώ επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ο πέλεκυς έπεσε βαρύς για την ΑΕΚ, αλλα θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα (βάσει κατηγορητηρίου).

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε την «Ένωση» για τα όσα έγιναν στον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 17.000 ευρώ. Η ΑΕΚ απέφυγε τιμωρία αφαίρεσης βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, ενώ θα μπορούσε να είχε τιμωρηθεί μέχρι και με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, όπως επίσης και με πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο.

Η ΑΕΚ θα εκτίσει την ποινή της έδρας της στον αγώνα με τον Άλιμο για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και στον πρώτο αγώνα για τα PLAY offs.

Όσον αφορά στη βαθμολογία, η ΑΕΚ από τους 62 βαθμούς πηγαίνει στους 59 και βρίσκεται στο +13 από τη δεύτερη Παναχαϊκή και το +14 από τον τρίτο Απόλλωνα Σμύρνης. Θα μπει στα play offs με ΜΠΌΝΟΥΣ τριών βαθμών ως πρώτη της κανονικής περιόδου, ενώ η διαφορά της από τον τρίτο θα διαιρεθεί με το τρία για να «εισπράξει» το… πηλίκο ως επιπλέον βαθμούς.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με την υπ΄ αριθμ. 116/26.03.2015 απόφασή της δέχεται ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ ΑΕΚ τέλεσε τις αποδιδόμενες σ’ αυτή πράξεις και επιβάλλει:

α) Για την 1η πράξη (άναμμα καπνογόνων, καύση πανό) χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ.
β) Για την 2η πράξη (χρησιμοποίηση δεικτών λέιζερ) χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ.
γ) Για την 3η πράξη (ρήψη φωτοβολίδας καμπύλης) χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ.
δ) Για την 4η πράξη (είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο-βιαιοπραγίες) αα) Χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ ββ) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δυο (2) αγωνιστικών.
ε) Για την 5η πράξη (υπαίτια διακοπή αγώνα Κυπέλλου) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.
Δέχεται ότι ο αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-Ολυμπιακός στις 11/3 διακόπηκε από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ και κατακυρώνει αυτόν υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3.
Ορίζει συνολική χρηματική ποινή δεκαεπτά χιλιάδων (17.000) ευρώ (15.000+500+500+1.000=17.000).

Πηγη sportfm

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *