Απίθανο! Έφεραν τούμπες με 320 km/h και επέζησαν (VIDEOS)

1Μα, γίνεται να βγεις αλώβητος όταν τουμπάρεις με 320 km/h; Ναι, αν υπάρχει ο σωστός εξοπλισμός ασφάλειας.

Οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας, ο Nacho και ο Louie, αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη. Ζωντανή και αλώβητη απόδειξη. Διότι ήταν δεμένοι με αγωνιστικές ζώνες 6 σημείων, φορούσαν κράνος full-face και το αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με γερό ρολ-μπαρ.

Το ατύχημα συνέβη στην εκδήλωση ντράγκστερ Shift S3ctor Half Mile. Η διτούρμπινη Camaro των 1.800 PS είχε περάσει τη γραμμή χρονομέτρησης με 320 km/h και ο Nacho πάτησε τα φρένα για να σταματήσει. Όμως –όπως διηγείται ο ίδιος– μπλόκαρε ένας μπροστινός τροχός, το αυτοκίνητο γύρισε απότομα και με την ταχύτητα που είχε, πήρε πολλαπλές τούμπες, πριν σταματήσει τσαλακωμένο σαν μεταχειρισμένο αλουμινόχαρτο.

Ο Louie, o συνοδηγός, είχε χάσει τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά. Όσο για τον οδηγό, είχε το κουράγιο να βγει και να περπατήσει γύρω από το αυτοκίνητο για να επιθεωρήσει τις ζημιές – και αργότερα να… ευχαριστήσει το τσακισμένο ρολ-μπαρ που τον έσωσε.

Η Camaro ήταν βέβαια για πέταμα, κατευθείαν για την πρέσα, όμως ο Nacho πήρε το κύπελλο της πρώτης θέσης στον αγώνα και, αν κρίνουμε από το ύφος του, μάλλον θα επιστρέψει στο drag-strip με κάποιο άλλο θηρίο – που θα έχει αντίστοιχο ή και ακόμα καλύτερο εξοπλισμό ασφάλειας.

Δείτε τώρα το in-car video και κρατήστε την αναπνοή σας… Και για να καταλάβετε πώς έγινε, δείτε και το video από το drone – αν και αναμενόμενα είχε μείνει πίσω, οπότε τα πλάνα είναι κάπως μακρινά…

[Πηγή: SpeedSociety.com]

https://youtu.be/AMpp92bH-To

….

drive.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *